Virágzó vidékünk

Összeadnák a szükséges pénzt, újranyitnák a Miskolctapolcai Barlangfürdőt

facebook/miskolctapolca barlangfürdő
facebook/miskolctapolca barlangfürdő
Az újranyitáshoz és a január 8-ig tartó folyamatos nyitva tartáshoz szükséges összeget három egyenlő részletre osztva, közösen adnák össze.

Páratlan összefogás van születőben Miskolcon. A helyi turisztikai vállalkozások és a városvezetés közös erővel nyitná újra és működtetné legalább a jövő év elejéig a miskolctapolcai Barlangfürdőt, amely sok más magyar fürdőhöz hasonlóan az elszabadult energiaárak miatt kényszerült bezárni – írja a Városháza szerda esti közleményére hivatkozva a Minap.

Kapcsolódó
Végleg bezár Sopron ikonikus szállodája
Azt írták, hogy a megmagyarázhatatlan ár- és energiakáosz miatt irreálissá váltak az anyagi terhek.

A bezárás hírére megmozdultak a helyi szállásadók, vendéglátósok, Veres Pál, Miskolc polgármestere és Szopkó Tibor, a területért felelős alpolgármester személyes egyeztetésre hívta őket.

A kedden este, a miskolci városházán megtartott második ilyen találkozón a közös munkában aktívan részt vevő helyi iparkamara munkatársainak javaslatára megállapodtak arról, hogy az újranyitáshoz és a január 8-ig tartó folyamatos nyitva tartáshoz szükséges összeget három egyenlő részletre osztva, közösen adják össze.

A Barlangfürdő indításához szükséges összeg előteremtését így a turizmusban és a vendéglátásban érdekelt vállalkozók, az önkormányzat, és az állam közös tehermegosztásával lehetne elérni.

A Boon információ szerint szerint százmilliónál nagyobb összegről van szó, amely szükséges a Barlangfürdő megnyugtató működtetéséhez. 

Mint ismert, országszerte sorra zárnak be a strandok, fürdők, és még olyan nagy múltú szállodák is, mint a Soproni Lövér, vagy az ország legnagyobb szállodájának számító budapesti Danubius Hotel Hungária.

A Miskolcon most születőben lévő összefogás a Barlangfürdő érdekében azonban egyelőre egyedülálló az országban.

Kapcsolódó
Bezárt a fedett élményfürdő és uszoda Zsóryban
A komplexum gyógyfürdő része azonban nyitva marad.
Olvasói sztorik