Virágzó vidékünk

Utcára kidobott kiskutyákat mentett meg egy borsodi falu jegyzője

facebook/Ináncsi Közös Önkormányzati Hivatal
facebook/Ináncsi Közös Önkormányzati Hivatal
Ideiglenesen a polgármesteri hivatal lett az otthonuk, de már mindegyiknek van gazdája.

Néhány napja Nagy Boglárka, Ináncs jegyzője telefont kapott a település iskolájából az egyik pedagógustól – aki a település alpolgármestere egyben -, hogy a helyi buszmegállóban négy kiskutya mocorog egy dobozban, ám az iskolából senki nem tudott értük menni, ezért kértek segítséget a hivataltól, írta a Boon.

A jegyző egy munkatársával azonnal a buszmegállóba sietett, és bevitték az utcára kidobott kutyusokat a polgármesteri hivatalba, ahol megetették, megitatták és megfürdették azokat. Az állatok a pénzügyi irodában kaptak ideiglenes helyet, és pillanatok alatt a hivatal kedvencei lettek.

A jegyző nyomban közzétette a történetet a Facebookon, kérve, hogy állatbarátokat várnak a négyhetes korúnak vélt kutyák örökbefogadására.

Nagy Boglárka vállalta, hogy a négy kidobott kutyával kapcsolatos költségeket kifizeti: az első fél évben esedékes oltásokat, a chipelést, a veszettség elleni oltást, az ivartalanítást és a féregtelenítést. A helyi képviselő-testület tagjai kapcsolódva a jótékonysághoz, szintén felajánlották, hogy hozzájárulnak a költségekhez.

A kutyusok mindenki nagy örömére két nap alatt gazdára találtak. Kettő Ináncson maradt, kettő Hernádszentandrásra került.

A közösségi oldalon felajánlottam azt is, hogy ha jelentkezik nálam a gazdájuk, senki nem tudja meg, ki ő, és kifizetem a kutyái ivartalanítását, hogy legközelebb ne történjen meg a mostanihoz hasonló eset, de a felajánlásra eddig nem jelentkezett senki

– mondta a portálnak az ináncsi jegyző.

Kapcsolódó
Hat kidobott, néhány órája született kiskutyát mentettek meg Mezőberény határában
100 méterenként szórták szét a kicsiket az út mentén, a köldökzsinór darabjai is rajtuk voltak.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik