Virágzó vidékünk

Felzárkózó településeken futnak tovább a felújított Mol Bubi kerékpárok

MOL Bubi közbringa-szolgáltatás/Facebook
MOL Bubi közbringa-szolgáltatás/Facebook
Már 910, korábban a fővárosban használt MOL Bubi segíti a legelesettebb családok iskolába, munkába járását.

A Pesten már sokat futott, de erős vázszerkezetű, tömör gumikerekű MOL Bubi kerékpárok átnézés és javítás után az ország legszegényebb falvaiban futnak tovább, közölte a Magyar Máltai Szeretetszolgálat az MTI-vel. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a modellváltás után kétezer, elsőszériás Bubi-kerékpárt adományozott a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak – írták.

A Budapesten hét éven át használt biciklikről lekerültek a feliratok, s eddig hetvenhét településen váltak térítésmentesen elérhetővé, hogy a legelesettebb családok munkába, iskolába járását, hétköznapi ügyintézését segítsék. A kerékpárok ingyen kikölcsönözhetők, vagy bizonyos esetekben jelképes bérleti díjért tartósan használatba vehetők a programban dolgozó karitatív szervezetektől.

A még sokáig használható bicikliket a szeretetszolgálat tiszaroffi üzemében átnézik, elvégzik rajtuk az esetleges javításokat, majd megváltozott munkaképességű emberek eltávolítják róla a “Bubi” feliratot

– áll a közleményben.

A kommüniké szerint folyamatosan érkeznek az igénylések a szeretetszolgálat tiszaroffi üzemébe, ahol újabb 280, használatra előkészített kerékpár vár kiszállításra, és még további 800-at alakítanak át a következő hónapokban.

Kapcsolódó
Víz alatti kerékpárparkoló épült Amszterdamban
A város központi pályaudvaránál épült meg négy év alatt az órásgarázs, amely 7000 kerékpár tárolására alkalmas.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik