Virágzó vidékünk

Szellemtanyaként árválkodik Miskolc ikonikus toronyháza

ingatlan.com
ingatlan.com
Negyvenöt éve épült a 117 lakásos ház.

A város tulajdonában lévő Szentpéteri kapui húszemeletes épületre keres vevőt hirdetésben csaknem két esztendeje a Miskolc Holding Zrt., a jelek szerint sikertelenül, írta a Boon.

Az 1968-ben épült, 117 lakást tartalmazó lakóház kikiáltási árát korábban bruttó 622 millió forintban határozták meg, majd – miután egyetlen jelentkező sem akadt – egy 2021. január 27-én keletkezett polgármesteri döntéssel bruttó 560 millió forintra csökkentették a minimális árat

– olvasható a portálon.

Az volt az elképzelés, hogy apartmanházzá alakítják át, amely a városban letelepült cégek vezető beosztású dolgozóinak szolgált volna szálláshelyül. Az elképzelt projekt tervezett nettó összköltsége – akkori árakon – valamivel több volt 2 milliárd forintnál.

Ebből az összegből az államtól igényelt támogatás összege mintegy 1,6 milliárd forint volt, amely tartalmazott egy 197 millió forintnyi, két év alatt visszatérítendő állami támogatást is. Összességében a miskolci önkormányzatnak 659 millió forintjába került volna a projekt, így az elnyert állami támogatás fényében kezdték el kiüríteni az épületet.

A 2019. évi őszi önkormányzati választás után a miskolci városvezetés forráshiányra hivatkozva leállította a projektet, így az állami támogatásról is le kellett mondani.

Ezt követően hirdették meg eladásra az ingatlant, ám az épület vevő hiányában azóta is szellemtanyaként árválkodik Miskolcon.

A hirdetési ajánlatban ez olvasható:

A Szentpéteri kapu 70. szám alatt elhelyezkedő 117 lakásos toronyház felújítási kötelezettséggel eladó. Az ingatlan 513 négyzetméter nagyságú telken fekszik. Az épületben lakások és irodák egyaránt kialakíthatók. Az ingatlan értékesítése nyílt pályáztatásos eljárás alkalmazásával történik. Az ingatlanról bővebb információ a Miskolc Holding Zrt. Ingatlangazdálkodási Igazgatóságán érhető el. Az értékesítés feltételeit tartalmazó kiajánlási dokumentáció a Miskolc Holding Zrt. Üzleti Ingatlanhasznosításán vásárolható meg.

Kapcsolódó
Európa 11 legveszélyeztetettebb műemléképülete között a miskolci múzeum
Az Europa Nostra pályázatán kerülhet be az épület a top 7-es listára tavasszal.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik