Virágzó vidékünk

Nincs pénz, leáll a gödöllői erdei kisvasút

Facebook/gödöllői kisvasút
Facebook/gödöllői kisvasút
Egyelőre ideiglenesen áll parkolópályára a népszerű szerelvény.

A Gödöllői Kisvasút Facebook-oldalán olvashattuk a következő bejegyzést:

A Gödöllői Erdei Vasúton 2023.04.01-től a menetrendi közlekedés bizonytalan ideig szünetel!

– írták, majd úgy folytatódik a közlemény, hogy az ország egyetlen állami források nélkül működő erdei kisvasútjaként a továbbiakban adományokból és önkéntesek saját erőforrásaiból nem tudják fenntartani a rendszeres menetrendi közlekedéssel járó veszteségeket.

Egyesületünk a működéshez igyekezett állami támogatásokat keresni, sőt pályázatokat is nyújtott be a 2022 évben, mellyel stabilizálta volna a kisvasút hosszútávú működését, fejlesztését. Sajnos ezeket források hiányában mind elutasították. Egyedüliként Gödöllő Város Önkormányzata segíti kitartóan évről évre működésünket. Az Önkormányzat egyre nehezebb anyagi helyzete miatt ezt csak lehetőségeihez mérten tudja biztosítani, ami ugyan nagy segítség tevékenységünkhöz, sajnos a rendszeres működésünkkel járó veszteségeinket nem tudja fedezni.

– írta az egyesület, de hozzátették, hogy mindez nem jelenti a kisvasút végét vagy megszűnését. Csak a menetrendi közlekedésnek kell egyelőre búcsút inteni.

Csapatunk továbbra is elhívatott, értékmentő és megőrző munkánkat lehetőséghez képest tovább folytatjuk, elért eredményeinket ápoljuk és megőrizzük. Számos rendezvényt fogunk szervezni, aminek keretében lehetőség fog nyílni kisvasutazásra, ezen programok meglátogatásával tudjátok támogatni fennmaradásunkat. Rendszeres menetrendi közlekedést sem szeretnénk végleg feladni, tovább dolgozunk azon, hogy ennek biztosításához forrásokat találjunk

– olvasható a bejegyzésben, mely azzal zárul, hogy külön vonatokat egyedi rendelések alapján továbbra is indulnak majd.

Kapcsolódó
Összefogással mentik a Nyírvidéki Kisvasutat
A napokban újabb pályatisztítási hétvége zajlott le, hamarosan megindulhat a hajtány közlekedés.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik