Virágzó vidékünk

Új termelői piac nyílik Egerben

illusztráció/pixabay
illusztráció/pixabay
A területen eddig csak alkalmanként volt árusítás, mostantól tejautomata és lángosos is lesz.

Elkezdték az utolsó simításokat az Eger új piacának otthont adó Kallómalom utcában, hogy áprilisra minden készen álljon a nyitásra. A termelői piac a tervek szerint gazdag kínálattal és versenyképes árakkal várja majd a vásárlókat, írta az Eger Hírek.

Nagyon sok idős ember és kisgyerekes család él a környéken, akik nehezen jutnak el a távolabb lévő Katona téri piacra, így számukra különösen fontos, hogy hamarosan itt is naponta vásárolhatnak friss gyümölcsöt, zöldséget.

illusztráció/pixabay

Tejautomata, lángosos és minden „piacos” kellék fellelhető majd a Kallómalom utcában, a felsővárosi Coop áruház melletti téren nyíló alpiacon. Az EVAT Zrt. gondozásában lévő kiépített asztalsorokon eddig csak alkalmanként volt árusítás.

Az EVAT Zrt. kifejezetten törekszik arra, hogy a gondozásában lévő ingatlanokat hasznosítsa. Régóta felmerült már az igény, hogy ezen a területen legyen egy állandó piac

– mondta a portál érdeklődésére dr. Fejes Szonja, a cég vagyongazdálkodási divíziójának vezetője.

A tervek szerint a jövőben termelői piacként működő területen a vállalkozó több beruházást is végez. A hozzávetőlegesen 500 négyzetméteres területet saját költségén bekeríti, az itt található fix asztalokat felújítja és védőtető építésével részben fedetté teszi.

A takarításról, a szemétszállításról, a mosdó nyitvatartásáról és takarításáról, illetve a terület őrzéséről is a vállalkozó gondoskodik.

Kapcsolódó
Szentendrén ősszel is dübörög a termelői piac
Minden héten szerdán és szombaton kínálják portékájukat az árusok. Fotókon mutatjuk a kínálatot.
Olvasói sztorik