Virágzó vidékünk

Közel 10 millió euróért árulják az acsai kastélyt

ingatlan.com
ingatlan.com
Mai középárfolyamon számolva nagyjából 3,7 milliárd forintért kínálják a 6 hektáros birtokon álló épületet a teljes berendezésével együtt.

A kastélyt 2012-ben Herrer Y Ceasar Ybl-díjas építész tervei alapján újították fel. Az ingatlan.com hirdetése szerint  a teljes lakótér 3133 négyzetméter, melyben 13 hálószoba, 2 fogadóterem és 7 fürdőszoba található.

A kastélyt Báró Prónay Dezső, a magyarországi evangélikus egyház akkori egyetemes felügyelője építette Iphigénia lányának, és újdonsült vejének, Patay Tibor vármegyei főispánnak a Sápivölgyi majorban. Acsa egyébként Pest és Nógrád megye határán fekszik, a Galga és a Sápi patak összefolyásánál, a kastély a Vác felé vezető országút mellett található.

Nézze meg a képgalériát:

Galéria
ingatlan.com

Az épület Acsaújlaki Kastély néven működött főként rendezvényhelyszínként, korábban kastélyszállóként is.

A Versailles-i kastélyok hangulatát és pompáját idéző épület különlegessége, hogy ez az ország talán egyetlen 100 százalékig zöld kastélya.

A hirdetésben arról írnak, hogy a parkban található 50kW-os napelemfarm szinte teljes egészében biztosítja az áramellátást, a kazánházban 4 darab, egyenként 64 kW-os biomassza kazán működik. A használati melegvizet napkollektorok adják, a park öntözése pedig fúrt kútról történik.

Az impozáns bútorzat, berendezés mellett az épületben medence, szauna és konditerem is található.

Az ingatlanközvetítő a Sokszínű Vidék kérdésére elmondta, hogy mivel a 21. századi igényeknek is teljes egészében megfelel az épület, így széles körben lehet azt hasznosítani. Eddig cégek és nagybefektetők érdeklődtek. A kastély lehet vállalati székhely, üzemeltethető tovább rendezvényhelyszínként és látogatóközpontként, de akár kastélyszálló is kialakítható belőle.

Kapcsolódó
Kétmillió euróért árulják a Dunántúl pazar kastélyát
A kastély 1905-ben épült, az eredeti stílusjegyeket megőrizve újították fel, van borospincéje, medencéje, edzőterme és teniszpályája is.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik