Virágzó vidékünk

Akár a nappalinkban is lehet saját erdőnk

WWF Magyarország
WWF Magyarország
Csak rajtunk múlik, hogy mennyire lesz fajgazdag, ellenálló, természetes hely - pont, mint a való életben.

Bárki létrehozhatja az ÉnErdőm mobilalkalmazással a saját virtuális erdejét, és kipróbálhatja az erdő ellenálló képességét segítő erdészeti megoldásokat, valamint megismerkedhet a klímaváltozás által érintett állatfajokkal is – közölte az alkalmazást kifejlesztő WWF Magyarország.

A mobilalkalmazás megmutatja, hogyan lesz egy homogén, fajokban szegény és a klímaváltozásnak kitett gazdasági erdőből változatos, fajgazdag és ellenálló, természetes erdő.

A kiterjesztett valóságra épülő technológiai megoldás segítségével a felhasználók erdőszegélyt hozhatnak létre és facsemetéket ültethetnek, vizes élőhelyet alakíthatnak ki, madárodúkat telepíthetnek, és nyomon követhetik, ahogy erdejük egyre változatosabb és természetesebb lesz.

Nemcsak maga az erdő, de a benne élő állatok és növények is megérzik a klímaváltozást: vannak, akiknek kedvez és vannak, akik számára akár végzetes is lehet

– írták. A játék második részében ilyen fajokkal ismerkedhetnek meg a felhasználók, és megtippelhetik, hogy melyik faj nyertese, illetve vesztese a klímaváltozásnak.

Örömmel tapasztaljuk, hogy egyre többen felismerik, milyen hatásokkal van a környezetünkre a klímaváltozás. Arról azonban még sokat kell tanulnunk, hogy ezekre a kihívásokra hogyan készüljünk fel. Ezen a játékon keresztül mindenki kaphat egy kis ízelítőt abból, hogy mekkora szerepe lehet a változatosságnak, a természetes sokszínűségnek az erdők egészségének és az erdőklímának a megőrzésében

– mondta Bódis Pál, a WWF Magyarország Erdő programjának szakértője.

Kapcsolódó
Életet ad a holtfa az erdőben
Miért hagyják a kidőlt, elkorhadt fákat az erdőkben?
Olvasói sztorik