Virágzó vidékünk

Kalandtérkép segít a Szigetköz felfedezésében

MTI/Krizsán Csaba
MTI/Krizsán Csaba
Hat kategóriába sorolva gyűjtötték össze a különböző típusú szolgáltatásokat.

Hol érdemes kikötni, merre érdemes megállni, hol van strand, élményközpont, jó étterem vagy épp merre tekereg a szigetközi kerékpárút, egyáltalán mivel töltsem el itt az időt? Ezek mind olyan kérdések, amelyeket a Duna menti szigetvilágba látogató turista feltesz. Most végre egyetlen térképen tekintheti át a Szigetköz és a Pannonhalmi-dombság 101 kiemelt turisztikai szolgáltatását és attrakcióját.

Az összesen 72 ezer példányban elkészült Szigetközi Kalandtérképhez ingyenesen juthatnak hozzá a térségbe látogatók a környék turisztikai szolgáltatóinál, Tourinform irodáiban és országosan pedig a legnagyobb sportáruházlánc üzleteiben. A térképet az Aktív Magyarország készítette a SZÉP kártya támogatásával.

Európa legnagyobb szárazföldi deltája, labirintus szerű vízrendszer, Magyarország legnagyobb szigete, Árpád vezér fája, 230 madárfaj, vízi kirándulóparadicsom, Duna-menti kerékpárút, történelmi városok és persze ecetes hal.

Ezek mind-mind a Szigetközt jellemzik, és pont ezektől az egyik legizgalmasabb aktív turisztikai célpont Magyarországon a Szigetköz, illetve egy kicsit tágabban értelmezve a hozzá közel álló Pannonhalmi-dombság, másnéven Sokoró.

A térség színes turisztikai kínálatot nyújt az idelátogatónak, illetve különösen fontos célpontja lehet az aktív szabadidőtöltést választóknak, hiszen a három legnépszerűbb túratípus – túrázás, kerékpározás, vízi túrázás – mind elérhető.

  • A vízi turizmust választók számára a szigetközi ágrendszer, a mosonmagyaróvári Lajta-kör vagy épp a két nagyvárost, Mosonmagyaróvárt és Győrt összekötő Mosoni-Duna nyújt kikapcsolódást.
  • Kerékpáros turistákat a tavaly átadott Győr-Pannonhalma kerékpárút vonzhatja a térségbe, vagy épp a szigetközi kerékpárút, amely az osztrák határtól végig vezet minket a területen.
  • Gyalogos turisták a kevéssé ismert, könnyű, családbarát terepet jelentő Sokoróban kirándulhatnak, míg az El Camino magyarországi két ága Pannonhalmán összefonódva a lébényi Szent Jakab templomig, illetve onnan még tovább, akár a spanyolországi Santiagoig vezeti a zarándokokat.

A Kalandtérkép hat kategóriába sorolva gyűjtött össze különböző típusú szolgáltatásokat, így mindenki megtalálja a legizgalmasabb gasztronómiai élményeket, a természeti és kulturális látnivalókat, strandokat, kempingeket, kerékpárszervizeket.

Az egyes szolgáltatók kapcsán a legfontosabb információk külön is feltüntetésre kerültek, így például látható, hogy hol vannak akadálymentes attrakciók, hol fogadnak el SZÉP-kártyát, melyek a kutyabarát helyek vagy épp hol találunk biciklipumpát.

A térkép a fizikai pontokon túl, az aktivmagyarorszag.hu oldaláról is letölthető. A szerkesztést az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ végezte szoros együttműködésben az Arrabona EGTC turisztikai szakértőivel.

Kapcsolódó
Mediterrán álomházat építettek a Szigetközben
Amilyen munkát csak lehetett, a házaspár végzett el.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik