Virágzó vidékünk

Ősszel is várja a turistákat a Bükk népszerű kilátója

Bükki Nemzeti Park Igazgatóság
Bükki Nemzeti Park Igazgatóság
Szeptembertől megváltozott az ország egyik legnépszerűbb kilátójának nyitva tartási ideje.

A szilvásváradi Millenniumi Kilátó tökéletes úti cél az őszi hónapokban is, azonban érdemes felkészülni arra, hogy szeptembertől megváltozott nyitva tartással várja a túrázókat.

Megváltozik a szilvásváradi Millenniumi Kilátó nyitva tartása szeptembertől. Az új rend értelmében a kilátó hétköznapokon 10 és 17 óra, hétvégén pedig 10 és 18 óra között látogatható. Kiemelik ugyanakkor, hogy ez a nyitva tartás csupán tájékoztató jellegű. A létesítmény rossz időjárás, így vihar, villámlás, ködös idő vagy jegesedés esetén zárva tart

– jelentette be közösségi oldalán a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság.

2000. augusztus 20-ra, Szent István napjára készült Millenniumi Kilátó méretével és páratlan szépségű faszerkezetével uralkodik a környező hegycsúcsok felett, mintha figyelné és őrizné a festői szépségű vidéket. A kilátó 20 méter magasan lévő teraszáról nem mindennapi látványt nyújt a Bükk fenséges, minden évszakban más-más színben pompázó domborzata.

A látogatók szeme elé tárulnak az árnyas patak-völgyek, hatalmas erdők rajzolata és 13 hegyvidéki falu páratlanul szép látványa. Tiszta, napos időben, a szlovákiai hegyek és a Magas-Tátra csúcsai is feltűnnek a távolban.

Kapcsolódó
Nagy termetű medvét rögzített a kameracsapda a Bükkben
Az elmúlt héten két barnamedve észlelés is történt a területen.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik