Virágzó vidékünk

Szelfizni várják a debrecenieket a Nagyerdőbe

pixabay
pixabay
Magyarország legszebb erdejében gazdag programokkal várják az érdeklődőket.

Negyedik alkalommal szervezik meg hazánk legszebb természeti környezetében a Nagyerdő hetét, amely keretében mozival, túrákkal, családi nappal, kiállításokkal és koncertekkel várják az érdeklődőket, írta honlapján a HAON.

Puskás István alpolgármester csütörtök délelőtt a Sziget-kékben az esemény beharangozó sajtótájékoztatóján így nyilatkozott:

Nagy öröm számunkra, hogy már húsznál is több szervező és támogató partner dolgozik azon, hogy létrejöhessen ez a nagyívű rendezvény, és minél több kikapcsolódást nyújtó programelemmel tudjon bővülni. Bízom benne, hogy az összefogás az elkövetkezendő időszakban tovább tud majd épülni, hiszen a természeti értékeink fenntartásáért folyamatosan tenni kell.

Az alpolgármester kitért arra is, hogy egy új, összefogást igénylő megmozdulásra szeretnék invitálni a helyieket.

Október 10-én, kedden arra kérnek mindenkit, hogy öltözzenek zöldbe, készítsenek magukról egy szelfit, árasszák el a fotók a közösségi médiát.

Debrecenben hagyománya van a természetvédelemnek, éppen ezért a már megszerzett tudásunkat tovább kell adni a fiatalabb generációnak is, hogy közösen ápolhassuk a minket körülölelő csodás környezetet

– hangoztatta a beszédében.

Wikimedia Commons

Mazsu János, a Nagyerdő Társaság és a Debreceni Értéktár Bizottság elnöke szerint, a Nagyerdő Hete sikerét az is mutatja, hogy az előzetes regisztrációt igénylő eseményekre betelt a hely, körülbelül hatszázan vesznek majd részt rajtuk.

Idén először termelői vásárral is kedveskednek érdeklődőknek

Kiállításmegnyitóval, interaktív foglalkozásokkal, kerekasztal-beszélgetéssel, túrákkal, mozival, koncertekkel és sportrendezvényekkel várjuk a látogatókat október 9. és 15. között, így garantált, hogy mindenki megtalálja a neki való kikapcsolódást. Az érdeklődők idén a hajdúsági termelők portékái közül is válogathatnak

– ismertette a gazdag programkínálatot Kiss Judit Erzsébet, a Sziget-kék Tematikus Park létesítményvezetője.

Az Agrárminisztérium idén júliusban hivatalosan Magyarország legszebb erdejének nyilvánította a debreceni Nagyerdőt.

Ha egy kicsit elvonulnánk városi zajtól és nyüzsgéstől, akkor ideális választás a debreceni Nagyerdő. A város tüdejeként is emlegetett területen nemcsak pihenhetünk, hanem élményekkel is gazdagodhatunk. A debreceni Nagyerdő területén különleges védett növényfajok és állatok élnek, nevét hatalmas, 100–120 éves fáiról kapta. Az erdőt a 18. században parkká nyilvánították, majd 1939-ben 1. sorszámmal jegyezték be a védett természeti területek törzskönyvébe. Az országos jelentőségű védett természeti terület a Natura 2000 hálózat része.

Kapcsolódó
Kihirdették, melyik Magyarország legszebb erdeje
Második helyen a Zsófia-kilátó, míg harmadik helyen a Cuha-völgy végzett.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik