Virágzó vidékünk

Aranyecsettel festette az ősz Mártély holtágát

Őszi sanzon.

A szegedi Kucsora Gábor mesés felvételekkel örvendeztette meg a természetbarátokat a közösségi oldalon. Egyik legszebb hazai Tisza holtágunk partján a fotós álomszép képeket készített az őszi erdőről.

Kucsora Gábor 10 éve kezdett fotózni, a szegedi természetbarát életében hobbinak indult a kreatív elfoglaltság. Négy éve fordult komolyabbra nála a fotózás, azóta számtalan izgalmas témáról készített látványos felvételeket. A szegedi fotós azt is elárulta, nincs “kedvenc témája”, minden szépség megihleti.

Kucsora Gábor

Hódmezővásárhely szomszédságában fekszik az Alföld egyik hangulatos árterülete, Mártély mellett a Tiszapart évtizedek óta festőművészek és horgászok kedvelt helye. A természetbarát fotós szerint ha az ember vágyik a természetbe, akkor megéri ellátogatni Mártélyra, ahol ősszel igazán csodálatos a látvány.

Galéria

Ebben az évszakban hétköznap elég csendes a vízpart, csak néhány horgásszal lehet találkozni. Szeretem ezt a helyszínt fotózáshoz, főleg a délutáni órákban. Ilyenkor a nap éppen olyan szögből világítja meg a víz túlsó partján lévő fákat, hogy szinte világítanak, ami a víztükörben is látszik, ha nem fodrozza a szél. A gyönyörű látvány mellé társulnak a kacsák, illetve egy-két csónak a vízen, melyek ugyancsak hozzáadnak a szépséghez

– mesélte a természetfotós a Sokszínű vidéknek.

Kucsora Gábor azt is elárulta, hogy a tavalyi évben kicsit szerencsésebb időjárást fogott ki a tóparton, szinte szélcsend volt és egy kevés felhő is elszórtan jutott az égre.

A természetbúvár számára a fotózásban az a legszebb, hogy át tudja adni másoknak a “nézőpontját”, és azt, ami számára szép. Gábor azt reméli, hogy másoknak is megtetszik, amit fotóin megmutat.

A cikkben szereplő fotókat Kucsora Gábortól kaptuk.

Kapcsolódó
Legvadregényesebb holtágunk a természetbarátok örök szerelme
Mártély csodás holtága százötven éve páratlan lehetőség az arra vágyóknak a testi-lelki feltöltődésre.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik