Virágzó vidékünk

Jövőre kezdődik a legdrágább magyarországi híd építése

BFS/SPECIÁLTERV
BFS/SPECIÁLTERV
300-320 milliárd forintból épül meg Mohácsnál.

300-320 milliárd forintból készülhet el Mohácsnál az új Duna-híd – közölte Lázár János építési és közlekedési miniszter a makói Rádió7-nek adott csütörtöki rádióinterjújában.

A híd és a 750 méter hosszú, kétszer kétsávos átkelővel, valamint a hozzá vezető útszakaszokkal kapcsolatos beruházás 2024-ben kezdődik. A vg.hu szerint most először hangzott el, hogy mennyibe kerülhet az új híd:

300-320 milliárd forintból épül meg.

A korábbi „rekordtartó” kőröshegyi völgyhíd 51,175 milliárd forintból épült meg, ekkor egy 14,2 kilométer hosszú autópálya-szakasz is létrejött 76 milliárd forintból. Bár ez már 16 évvel ezelőtt, 2007-ben történt.

Úgy tudni, hogy a mohácsi beruházásban a híd mellett az ezzel összefüggő úthálózat is szerepel, a kialakított nyomvonal az érzékeny területek figyelembevételével, azok elkerülésével készült. Ezen kívül kikötőfejlesztésről is szó van.

A hídépítés és a környező infrastruktúra kialakítása megkönnyíti majd a eddig csak komppal megoldható dunai átkelést. Később pedig a déli országos közúti gyorsforgalmi gyűrű bekapcsolódó eleme is lesz egyúttal, összeköti a déli határ mentén lévő városok: Pécs, Mohács, Baja és Szeged ipari létesítményeit.

Kapcsolódó
Már bontják a Körösön darabjaira hullott hidat
A helyzet akkor válhat megnyugtatóvá, ha a gyulavarsándi hidat teljesen elborítják.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik