Virágzó vidékünk

Miniatűr szépségekkel gazdagodott az Avasi kilátó

miskolcadhatott.hu / Horváth Csongor
miskolcadhatott.hu / Horváth Csongor
Bronzból készült miniszobrokat rögzítettek a párkányára.

Újabb látványosságokkal szolgál a turistáknak az Avasi kilátó – írta a miskolcadhatott.hu.

Aki ellátogat az avasi kilátóba, annak Miskolc fantasztikus panorámája terül lábai elé. A Sokszínű vidék is írt a közelmúltban felújított turisztikai célpontról. A pompás hegyvidéki élményt újabb, különleges kulturális látnivalókkal gyarapították a borsodiak.

A miskolci tévétorony párkányán miniatűr szobrok mutatják be a város ismertebb látványosságait.

Az Országh Gábor szobrászművész által készített alkotások a miskolctapolcai parkhoz hasonlóan a város egy-egy nevezetességét ragadják ki. Az apró bronzszobrokat tudatosan úgy pozícionálták, hogy kiegészítő látványelemei legyenek a mesés panorámának.

Galéria
miskolcadhatott.hu / Horváth Csongor

Egy bizonyos szögből szemlélve két Diósgyőri várat is láthatnak egyszerre a turisták, és nincs ez másként a többi szobor esetében sem, bár kétségtelen, hogy a lillafüredi Palotaszállóig, vagy épp a Barlangfürdőig szabad szemmel képtelenség ellátni.

Magyarország számos pontját díszítik hangulatos miniszobrok, Budapesten például Kolodko Mihály alkotásai “igazítják útba” a városnézőket.

Kapcsolódó
Egy szállodai csigalépcső vezet fel az ország egyik legszebb panorámájához
Patakok szaggatta és függőkertek csipkézte festői tájon adták át kilencven évvel ezelőtt Magyarország egyik legkülönlegesebb hoteljét. A lillafüredi Palotaszállót sok bírálat érte a költségei miatt, de bebizonyosodott, hogy népszerűsége széles vendégkört vonz.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik