Virágzó vidékünk

Balatoni szálloda lett az év hotele

a győztes keszthelyi szálloda
a győztes keszthelyi szálloda
A közönségszavazáson a voksok 20,2 százalékát szerezte meg.

Véget ért Az év hotele közönségszavazás hatodik évadjának döntője, melyben 28 szálloda versenyzett a nézők voksaiért.  Január első felében, két héten át lehetett szavazni a tíz döntős hotelre, melyek az öt nagy turisztikai régió első és második helyezettjeként kerültek a legjobbak közé, írta az OTS-hez eljuttatott közleményében az Interakció Produkció.

A cég gyártásában készült, egyetlen televíziós hotelversenyben 2023. augusztusától január végig a nézők összesen több, mint 105 ezer szavazatot adtak le a számukra legkedvesebb szálláshelyekre.

Az év hotele közönségszavazás döntőjének nyertese a nézők szavazatai alapján, így a 2023 legjobb hotele a keszthelyi Sirius Hotel****superior lett, amely először vett részt a versenyben, a döntőben pedig a szavazatok 20,2 százalékát szerezte meg.

A közönségszavazás egyedi tervezésű díját a szálloda igazgatója, Bihari Dávid vette át Garay Annamáriától, a produkció háziasszonyától az RTL-en sugárzott díjátadó műsorban.

A döntőben leadott szavazatok 19,9 százalékával a második a hajdúszoboszlói Hotel Aurum**** lett. A dobogó harmadik fokára pedig a balatonfüredi Hotel Vinifera Vine & Spa*****superior állhatott fel a döntőben leadott szavazatok 17,7 százalékával. Ez a balatoni hotel szintén újoncként vett részt a versenyben.

Az év hotele díjat a verseny története során először nyerte el balatoni szálloda. Ráadásul két olyan balatoni hotel is a legjobb háromban végezett, melyek 2023-ban fogadtak először vendégeket.

Az évad döntősei, vagyis 2023 legjobb szállodái régiónként az alábbiak voltak:

Balaton régió

Sirius Hotel ****superior, Keszthely

Hotel Vinifera Wine & Spa *****superior, Balatonfüred

Északkelet-Magyarország régió

Calimbra Wellness és Konferencia Hotel ****superior, Miskolctapolca

Hotel Villa Völgy **** Wellness & Konferencia, Eger

Alföld régió

Hotel Divinus *****superior, Debrecen

Hotel Aurum ****, Hajdúszoboszló

Észak-Dunántúl régió

Fagus Hotel Conference & Spa ****superior, Sopron

Park Hotel ****, Bük

Dél-Dunántúl régió

István Király Szálló, Pécsvárad

Nagypince Borhotel Vine & Spa****, Böhönye

Az év hotele közönségszavazás szervezői az évadzáró epizódban bejelentették a folytatást is. A 2024-es új évadban újabb magyarországi szállodák szállnak majd versenybe a nézők szavazataiért és Az év hotele megtisztelő címéért.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik