Virágzó vidékünk

Ideiglenesen bezárt a leányfalui termálfürdő

facebook/leányfalu termálfürdő
facebook/leányfalu termálfürdő
A beruházás legzajosabb és nagy porral járó munkálatai alatt a fürdő nem fogad vendégeket.

A Dunakanyar egyik népszerű turisztikai célpontja a helyi önkormányzat tulajdonában lévő leányfalui termálfürdő, melynek 53,4 °C fokos termálvizét 2003-ban gyógyvízzé nyilvánították.

2021-ben nagy volumenű beruházás kezdődött a létesítményben. Abban az évben lezárult az új hidegvizes kút megépítése, 2022-ben pedig lezajlott a fürdő öltözőinek és vizesblokkjának felújítása. 2023-ban megtörtént a termálvizes kút felújítása, stabilizálódott a fürdő termálvíz ellátása is.

2024-ben megújul az aula, korszerűsödik a fürdő termálvíz felhasználása. A munkálatok elkezdődtek, viszont az aula bontásának legzajosabb és nagy porral járó munkálatai alatt a fürdő nem fogad vendégeket, február 19-től március 28-ig zárva tart

– közölte a Facebookon Adorján András, Leányfalu polgármestere.

facebook/leányfalu termálfürdő

A jelenlegi beruházás fontos eleme a termálvíz felhasználás optimalizálása, és a medencékből túlfolyó csurgalékvizek összegyűjtése, a bennük található hőenergia kinyerése hőcserélőkkel, a mindehhez szükséges gépészeti felújításokkal. Arra törekednek, hogy az 50 méteres medence téli üzeméhez szükséges hőenergiát előtermetsék.

Mindezzel párhuzamosan folyik a Szaunaház és Gőzfürdő jelentős szolgáltatásbővülést eredményező bővítése is. A három beruházás egyidejű munkálatai miatt a fürdő üzemeltetése nem egyszerű, a kedves vendégek megértését és türelmét kérjük

– fogalmazott a polgármester.

A tervek szerint a nyári szezonra a felújítások oroszlánrésze elkészül, így a nyár folyamán már csak kis mértékben fogják zavarni a fürdőzést a munkálatok.

Kapcsolódó
Gyógyvizes fűtésre áll át ez a magyar fürdő
A geotermikus energia korlátlan és folytonos energia nyereséget jelent.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik