Virágzó vidékünk

Csodás látvány a virágba borult vérszilvafa-sor Budapesten

Tóth Zserald
Tóth Zserald
Vérszilvafák milliónyi rózsaszín virága csalja a tekinteteket.

Tavasz elején járunk, a szokatlanul enyhe időjárás sorra csalja élő a virágokat. Virágszőnyeg borítja az erdők rengetegét, ahol a színek kavalkádja csalja nem csak a kirándulók tekintetét, hanem a beporzókat is.

A települések, a városok parkjaiban is lüktet a tavasz, díszfák dédelgetik szebbnél-szebb virágaikat. Köztük olyanok is akadnak, melyek általában március végén, április elején borulnak virágba. Ilyen a vérszilva is, melynek látványos rózsaszín virágai egyre több helyen mutatják meg magukat.

Tóth Zserald

Tóth Zserald természetfotós vasárnap Budapesten örökítette meg a vérszilvafák különleges szépségét és milliónyi virágát.

Budapesten a Pillangó utca és az Örs Vezér tere metrómegálló között, a Kerepesi útnál készültek a felvételek. Még nem teljes pompájában  ragyognak, de a hétvégére talán a legszebb lesz

– osztotta meg élményét a Sokszínű vidék megkeresésére.

Tóth Zserald

Zserald 2 éve bukkant rá erre a szemet gyönyörködtető fasorra, ami teljesen magával ragadta, nem is ok nélkül. Hiszen az élénk rózsaszín virágok szépsége egészen biztos, hogy minden arra járónak örömteli pillanatokat ad. A fiatal természetfotós hosszasan el is időzött a fák ölelésében, miközben különlegesen szép felvételeket is készített róluk.

Tavaly március 23-án is fotóztam ezt a gyönyörű fasort, akkor volt teljesen kivirágozva

– emlékezett.

Tóth Zserald

A vérszilvafa parkok, utcák és kertek igen népszerű növénye, hiszen lombkoronája rendkívül különleges, vörös színben pompázik, ami nyáron a megannyi zöld növény között üde színfoltnak számít.

A lombfakadást kora tavasszal a virágzás előzi meg, amikor rózsaszín szirmokat viselő virágokkal telnek meg az ágai, a virágok pedig nem csak szemet gyönyörködtetőek hanem kellemes édes illatúak.

Az alábbi galériában a vérszilvafákról készült fotókat lehet megtekinteni.

Galéria
Tóth Zserald

A cikkben szereplő fotókat Tóth Zserald készítette, akinek gyönyörű felvételeit Facebook oldalán is meg lehet tekinteni.


Kapcsolódó
Virágba borultak a mandulafák a Balaton csodaútján
Balatongyöröknél illatfelhőben úsznak a virágzó mandulafák.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik