Virágzó vidékünk

Zöld találkozóhellyé alakítják a mohácsi Duna-partot

wikimedia commons
wikimedia commons
Kiírták a tervpályázatot a Sokac-rév felújítására, még vízi színpad is épülhet.

A mohácsi Duna-part, Sokac-rév felújításának tervezésére írt ki közbeszerzést a Mohács 500 Nonprofit Kft. – írta meg a Magyar Építők.

Az uniós közbeszerzési értesítőben közzétett hirdetmény szerint a projekt célja, hogy a folyópartnak ez a szakasza városi köztér jelleget öltsön, zöld találkozóhellyé váljon és vonzó célpont legyen a turisták és a felüdülést keresők számára is. A szóban forgó terület zöldfelületei a leírás szerint rendezetlensége miatt csak korlátozottan használhatóak szabadidős tevékenységekre.

A tervezőnek a gyalogos és a kerékpáros forgalomra koncentrálva közlekedési utakat kell nyitnia a városközpont és a vízpart között.

A tervezett beruházás nagyjából 12 ezer négyzetmétert érintene. Itt elsősorban a sport- és vízi turizmus feltételeinek kialakítását várják a pályázóktól. Emiatt kiemelt szempontként szerepel a kiírásban a személyhajó kikötők tervezése, amely kiszolgálná a sétahajókat, a motoros kishajók, valamint a szállodahajókat is.

A rév felújítása során a vendéglátó és szórakozóhelyeken kívül rekreációs tereket is szeretnének majd megvalósítani, többek között egy vízi színpadot. A kiírás szerint megújítanák a védműveket, a hajójavító műhely épületét panzióvá alakítanák. A tervezési feladatok között szerepel ezenkívül egy kemping, kerékpár- és hajókölcsönző, csónakkikötő valamint a komp- és révátkelőhely tervezése is.

Kapcsolódó
Óriási vízikereket kapott a mohácsi vízimalom
Tovább szépül az évszázados malom.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik