Virágzó vidékünk

Megújult Herceghalom vendégcsalogató szállodája

Facebook/Abacus Business & Wellness Hotel****
Facebook/Abacus Business & Wellness Hotel****
A fejlesztés közel 600 millió forintból valósult meg.

Közel 600 millió forintos fejlesztésből, amelyhez a magyar kormány 298,7 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosított, megújult Herceghalmon az Abacus Business & Welness Hotel, közölte a hotel igazgatója az MTI-vel.

2009-ben alapított és százszázalékban magyar tulajdonú Abacus A szállodák fejlesztése Pest vármegye területén című pályázat keretében kapott támogatást, amely jelentős mértékben hozzájárult a cég versenyképességének, piaci szerepének növeléséhez

– írta közleményében Kálmán Zsolt, és kiemelte, miszerint 597 400 683 forint összköltségű, 2024. április 30-áig megvalósult projekt keretében konferencia kapacitásukat két új multifunkcionális teremmel, szolgáltatásaikat télen-nyáron használható szaunaházból, jakuzziból és szabadtéri fitnessparkból álló, kültéri wellnessel bővítették.

A szobák, az étterem és a wellness minőségi fejlesztését a padlószőnyegek, a televíziók cseréjével és a fürdőszobák részbeni felújításával, UV fertőtlenítő berendezések beépítésével valósították meg, továbbá felújították a medencék csempeburkolatát és gépészetét is. A projektben napelemes rendszert építettek ki, amely a hotel éves energiafelhasználásának 15,5 százalékát tudja fedezni

– fűzte hozzá Kálmán Zsolt.

Ványa Levente, az Abacus Business & Welness Hotel értékesítési és marketing igazgatója kiemelte:

2021-ben 15 542 szobakiadással összesen 28 958 főt láttak vendégül, 2022-ben 24 348 alkalommal adtak ki szobát 44 043 vendég számára, és 2023-ban 28 030 szobakiadással 49 549 fő vette igénybe a cég szolgáltatásait. Hozzátette, hogy a 2023-as év nettó árbevétele 1,8 milliárd forint körül alakult.

Kapcsolódó
Európa tíz legjobb szállodája közül három magyar
A budapesti egységek török, ciprusi, portugál, spanyol és görög szállodák társaságában végeztek a top 10-ben.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik