Virágzó vidékünk

Újra várja a fürdőzőket a Rábaköz gyógyvize

facebook/Diadém Csornai Termálfürdő
facebook/Diadém Csornai Termálfürdő
A fürdő idény jelleggel működik, öt különböző medencével várja a látogatókat.

Június 1-jén átadták a Kisfaludy program részeként 2,2 milliárd forintból felújított Diadém Csornai Termálfürdőt, mely az 1970-es években épült, a helyi önkormányzat pedig 2017-ben határozta el, hogy megvásárolja a területet és a termálkutat.

A létesítmény 2023-ban zárva volt. A beruházás keretében felújították a termálkutat és medencéket, a gépészetet, a közműveket. Sportpályákat alakítottak ki, új fogadó- és büféépületet építettek és három vízi csúszdát is felszereltek.

A fürdő idény jelleggel működik, öt különböző medencével várja a látogatókat. A területén található egy 33 méteres úszómedence, egy gyerekpancsoló, egy 16 méteres tanmedence, illetve két termálvizes gyógymedence is.

Szerettük volna, ha jelenünk méltán őrizné a múlt hagyatékát, melyre minden csornai megérdemelten lehet büszke A névválasztás kulturális örökségünkről árulkodik. A csornai diadém Magyarországon is jelentős, egy korabeli temető női sírjából került elő, mely feltételezhetően egy fejet díszítő hun hatalmi jelkép volt. A csornai diadém nemzetközi kiállítások szereplője, egyetemi tananyag, amit jelenleg a Nemzeti Múzeumban őriznek

– olvasható a fürdő közösségi oldalán az intézmény bemutatásában.

Csorna büszke örökségére, melyet a termálfürdő neve és logója is igazol, megőrizve azt a jövő nemzedéke számára.

Kapcsolódó
Ezek az ország legolcsóbb termálfürdői
A teljes árú belépőt jelenleg legalacsonyabb áron a Hajdú-Bihar vármegyei nádudvari fürdő kínálja.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik