Kertünk-Portánk

Nádtetős bambuszház kényezteti a turistákat

Sokszínű Vidék
Sokszínű Vidék

2017. 07. 16. 11:11

Úgy építették, hogy ellenálljon a természet támadásainak.
Korábban a témában:

A Ruu Arch nevű cég tervezte és építette fel ezt a nádtetős bambuszházat, amely a vietnami esőerdők mélyén a természetbe illeszkedve húzódik meg.

A környéken gyakori viharok és áradások miatt – kő, faanyag és bambusz kombinációjával – a szakemberek hagyományos építési technikákkal olyam rugalmas szerkezetet hoztak létre, amely ellenáll a változó éghajlati viszonyoknak. Ezért tervezték kör alakúra is az épületet. A betonoszlopokat az optimális stabilitás miatt, a bambuszt pedig a rugalmasságért és természetesen esztétikájáért használták.

Az épületet egy szomszédos üdülőhely kiegészítéseként tervezték, ezért egy éttermet és társalgó is helyet kapott benne.

Az alsó szinten található a mosókonyha, valamint a konyha és a mosdók, az emeleti részen az étterem.

A belső tér jól megvilágított, köszönhetően a tetőn lévő nagy üvegburkolatnak, amely természetes fényt áraszt el az épületbe.

Fotók: Hùng Râu Kts

(Archdaily)

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Kékestetõ, 2017. november 19.
Havas fák és a tévéadótorony Kékestetõn 2017. november 19-én.
MTI Fotó: Komka Péter
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.