A Vali konyhája és kertje Facebook-csoportban osztotta meg különleges receptjét a rozsnyói születésű Viera Hütter Szabóová: sajttal, tejföllel töltött őrölt húsét, ahogy a szlovákiai háziasszony nevezi a vagdalt vagy darált húst. A recept nagy sikert aratott a csoporttagok körében, sokan azonnal kipróbálták, és csak dicsérni tudták a különleges finomságot.
Ha fasírtra vágyik, de valami rafinériát csempészbe a megszokott ízvilágba, mindenképp süsse meg ezt az ínyencséget!
Hozzávalók
- 1-1,5 kg őrölt hús
- 1 hagyma
- 150ml tej
- 100g száraz kenyér
- 200ml savanyú tejföl
- 150g reszelt sajt
- 2 tojás
- petrezselyemzöld, kapor vagy bazsalikom (ízlés szerint)
- só, őrölt bors
Elkészítése
Összekeverjük az őrölt húst az apróra vágott hagymával, sózzuk, borsozzuk. A száraz kenyeret tejbe áztatjuk, majd hozzáadjuk a húshoz. Gombócokat formálunk, és kizsírozott tepsibe rakjuk. A húsgombócokba fészket formálunk, ebbe rakjuk a tölteléket.
A töltelékhez a reszelt sajtot összekeverjük a savanyú tejföllel, a tojásokkal, a petrezselyemzölddel, majd a fészkekbe kanalazzuk. Előmelegített sütőben 200 Celsius fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánunk!
Kiemelt kép: Viera Hütter Szabóová