Budapesten adták át a napokban a turisztikai szakma legkiválóbbjainak a Kőrösi Csoma Sándor-díjakat.
A turisztikai szakmában végzett tevékenység legrangosabb elismerését idén is olyan szakemberek kapták, akik töretlen elhivatottsággal és a hazájuk iránt érzett szeretettől vezérelve végzik munkájukat Magyarország turizmusának fejlesztése érdekében, írta közleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség.
A kiemelkedő szakmai teljesítmény elismeréseként Kőrösi Csoma Sándor Nagydíj, Talentum-díj és Életműdíj adományozható. Az idei kitüntetettek kiválasztásának egyik fő szempontja, hogy munkájukkal hozzájárulnak a hazánkról alkotott képhez, az országimázs fejlesztéséhez. Karrierútjuk vonzóvá teszi az ágazatot a fiatalok számára, szemléletmódjuk képes megszólítani és inspirálni a következő generációkat is.
- Balogh Barbara, a Nomád Hotel & Glamping tulajdonosa,
- Mészáros-Komáromy Dénes, a Tokaji Gin létrehozója,
- Pesti István, az első két MICHELIN-csillagos vidéki étterem, a Platán Gourmet séfje,
- Bérczes László és Kiss Mónika, az Ördögkatlan fesztivál megálmodói és főszervezői,
- Ilyés Noémi, a CheckINN turisztikai innovációs verseny programigazgatója,
- Mohos Zsófia fotográfus, a palócföldi hagyományokat megörökítő Görbeország Instagram oldal készítője.
A 30 év alatti turisztikai szakemberek számára adható Talentum-díjat Langó Tamás, a BDPST Group executive sommelier-je kapta, aki idén elnyerte a MICHELIN Guide Hungary Sommelier Award-ot.
A 60. életév fölött, és legalább 20 évnyi kimagasló szakmai életpályát követően adható Kőrösi Csoma Sándor Életműdíjat 2022-ben Bíró Lajos séf vehette át.