Életmód

Nyugdíjasegyetemet szerveznek Sopronban

Az infarktushoz vezető utat és egy zöld ország tarka madarait is bemutatják.

Február 14-ig, vagyis Valentin-napig várják a jelentkezéseket telefonon (99/518-126-os és a 99/518-142) vagy az intézmény honlapján a Soproni Nyugdíjasegyetemre. Február 17-én, hétfőn 15.30-kor kezdődik a Kisalföld és a Soproni Egyetem közös rendezvénysorozata, majd kéthetente keddenként lesz.

Az előadások díjtalanok. 

Mint a Kisalföld írja, a nyugdíjasok a korosztályuk érdeklődési körébe tartozó témákról és aktuális kérdésekről is hallanak előadást. Balázs Judit március 3-án a közel- és közép-keleti térség biztonságpolitikai kihívásairól, Törökország szerepéről beszél, míg március 17-én Varga László, a helyi pedagógiai kar dékánja „Mi van az unokád fejében? Egy kis neuropedagógia nagyszülőknek” címmel tart rendkívül fontos előadást.

„Trogonok, tangarák, tukánok – egy zöld ország tarka madarai” címmel Haradics Tibor a trópusok ornitológiai érdekességeit mutatja be később, míg „Az út az infarktusig – Megelőzés, diagnózis, kezelés” címmel dr. Kovács Imre, a soproni kórház osztályvezető főorvosa ad hasznos tanácsokat.

Kiemelt kép: Pixabay

Olvasói sztorik