MTI/Vasvári Tamás
Életmód

Megújulva nyitja meg kapuit az eplényi síközpont

Síaréna Vibe Park néven nyitja meg kapuit a síelést és a hódeszkázást kedvelők előtt az eplényi síközpont, amely már nem csak télen várja a sportolni vágyókat, hanem mind a négy évszakban működni fog.

A Bakonyban található sportközpont októberi bemutatóján elhangzott, hogy tavaly 73 ezer látogató kereste fel a létesítményt, amelyben óránként 60 köbméter előállítására képes 50 hóágyú dolgozik, hogy megfelelő időjárás esetén lehetőséget biztosítsanak a havas sportok űzésére, írta meg az MTI.

A tavalyi szezonban 116 hóbiztos nap volt a helyszínen, ahol csaknem 8 kilométer hosszú pályarendszer és 16 különféle útvonal áll a síleni vágyók rendelkezésére.

A téli sí- és hódeszka-idény után tavasztól a kerékpárosok számára kínál programlehetőségeket az eplényi létesítmény, amelybe mostantól a digitális fejlesztéseknek köszönhetően gyorsabban, készpénzmentesen lehet bejutni.

Kialakítunk egy állandó downhill pályát az extrém kerékpársport kedvelőinek, és folyamatos kerékpártúrákat szervezünk majd szakképzett túravezetők irányításával. A Sport43 ingyenes kezdeményezéssel összefogva az iskolás csoportokat idén sem hagyjuk ki a legjobb programokból, eddig csaknem 30 ezer gyerek tartott már velünk

– mondta Boós Imola, a Síaréna Vibe Park marketingvezetője, hozzátéve, hogy a nonprofit eseménysorozat keretén belül tematikus osztálykirándulásokat szerveznek nekik, libegőzéssel, túrázással, télen pedig térítésmentes síelési és snowboardozási lehetőséggel.

Ez a létesítmény egy üde színfolt a Bakonyban, hiszen remek atmoszférával rendelkezik és számtalan lehetőséget rejt magában az év minden időszakában, ezért ide akár családosan, akár baráti társaságban, de még egyedül is érdemes ellátogatni

– jelentette ki Paksi Piroska, a Síaréna Vibe Park ügyvezetője.

Kapcsolódó
Két hétig még biztosan síelhetünk a Balaton közelében
Március 15-én kerül sor a Nemzeti Csúszásra Eplényben.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik