Életmód

Újabb kastéllyal gazdagodott a nyugdíjas pécsi rendőr

facebook/szűcs pál
facebook/szűcs pál
A gyufákat ajándékba kapja.

Rendőrként ment nyugdíjba, és kastélyairól lett országosan ismert Szűcs Pál. A pécsi férfi gyufaszálak ezreit használja fel, hogy Magyarország legimpozánsabb épületeit felépítse, írta a Pécs Aktuál.

Kapcsolódó
Több mint 1 millió gyufaszálból készült a repülő mozdony
Egyre többen foglalkoznak gyufaszál-makettek készítésével, Patrick Acton alkotásait azonban nehéz lesz túlszárnyalni.

Legújabb alkotásán 21 hónapot dolgozott, napi 5 órában, összesen 3150 munkaórában. A sárvári várkastély 73 ezer gyufaszálból áll és pazar látvány, melyet a kastély múzeumában állítanak ki.

A volt alezredes a Sokszínű vidéknek adott korábbi interjúban elmondta, hogy már gyermekkorában vonzódott a várak és kastélyok misztikus világához, főleg a tornyok és a bástyák formái izgatták a fantáziáját.

Művei Magyarországon nemcsak megjelenésükben, hanem építésük módjában is páratlanok, Szűcs úr ugyanis nem használ tervrajzokat, alaprajzot vagy más rajzi dokumentációt a munka során.

Iszonyatos türelem kell hozzá, mert hosszú-hosszú időn keresztül kell rakosgatni a gyufaszálakat egymás mellé. Az a lényeg, hogy nincsen tervrajzom; egy épületet általában csak egyszer látok, majd fotók alapján álmodom és készítem el itthon

– említette a Pécs Aktuálnak.

Volt olyan kastély, amit két éven keresztül épített. A munka során lecsiszolja a gyufaszálat, sőt az épületet belülről is elkészíti.

Tervei szerint legközelebb a mátyásdombi kastélyt építi fel.

Kapcsolódó
14 ezer gyufaszálból készült el a Lánchíd makettje
Korábban a gyulai várat és a Taj Mahalt is megépítette gyufaszálakból.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik