Életmód

Újjáélesztenék a 15 éve bezárt baranyai vasútvonalat

illusztráció/ipoly túra egyesület
illusztráció/ipoly túra egyesület
A Sellye és Villány közti vasútvonal megmentésére létrejött egyesület most emlékvonatozásra toboroz utasokat: 140 főt várnak.

A 62-es vasútvonalon szervez emlékvonatozást a Baranyai Vicinálisokért Egyesület június 18-ára. Tizenöt év után először járhatna személyvonat a vonalon, az egyesület reményei szerint azonban nem utoljára – írta meg a Bama.

A jelentkezőket továbbra is várják az ormánsági különvonatra, mely akkor tud elindulni, ha jelentkezik 140 fő.

A Sellye és Villány közti vasútvonalat 2007-ben zárták be.

Tizenöt éve, hogy elment az utolsó menetrend szerinti személyvonat a vonalon. Szívszorító látni, hogy egy ilyen értéket elvettek: egy munkaeszközt, a mindennapi élet szerves részét, az ország második leghátrányosabb helyzetű régiójának vasúti közlekedését

– fogalmazott a lapnak Szarvas-Hierholcz Márk, a Baranyai Vicinálisokért Egyesület alelnöke.

Kapcsolódó
Picinyke ékszerdoboz Mártély miniatűr vasútállomása
A község büszkesége a szarvasi Mini Magyarország Makettparkban is helyet kapott.

Ezért a vonalért vállaltam szerepet az egyesület létrehozásában és dolgozom itt. Az utóbbi időben több kisebb-nagyobb sikert tapasztaltunk az ügyben, remélem, a jövőben valós, nagy sikerré válhatnak majd ezek együttesen. Hiszek abban, hogy a vonalnak van jövője, és mehetünk még Harkányba vonattal, nem csak nosztalgiából. Most viszont nem tudunk mást tenni, mint emlékezni a 62-es vonal 2007-ben bezárt szakaszáról

– folytatta Szarvas-Hierholcz Márk.

A 62-es vasútvonalon haladó emlékutazás résztvevői Pécsről indulva a tervek szerint Szentlőrincen át érkeznek majd Sellyére, ahol előreláthatólag mindkét lehetséges irányba továbbindulnak. Továbbá szervezés alatt áll egy újabb állomás meglátogatása is Drávafokon. Csányoszró és Nagycsány településeken a tervek szerint fényképek készítésére is nyílik majd lehetőség. Sellyén megemlékezés várható, a program zárásaként pedig Vajszlón ünnepséggel kívánják emlékezetessé tenni a túrát.

Az emlékvonatozás további részleteiről, a szervezők elérhetőségeiről a Baranyai Vicinálisokért Egyesület Facebook-oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.

Kapcsolódó
Civil kezdeményezéssel mentenék meg az Ipoly-völgy vasútvonalát
Önkormányzatok és magánszemélyek is a nemes ügy mellé álltak.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik