Életmód

Becstelen csalók élnek vissza a bükki füvesember nevével

facebook/szabó gyuri bácsi
facebook/szabó gyuri bácsi
Körülbelül egy hónapja folyik intenzív reklámhadjárat a közösségi médiában, visszaélve Szabó Gyuri bácsi nevével.

A közösségi médiában egyre több hamis, lekövethetetlen profil használja Szabó Gyuri bácsi nevét és fotóját ismeretlen termékek hirdetéséhez.

Kapcsolódó
Ősi hagyományokat ápol Gyuri bácsi gyógynövénykertje
Igazi botanikus kert lett a bükki füvesember kiskertjéből.

Lopes-Szabó Zsuzsa, a Györgytea ügyvezetője, Gyuri bácsi lánya nyilatkozatban hívja fel a figyelmet a megtévesztő reklámokra, amelyek nemcsak a cég jó hírnevét, hanem a hiszékeny vásárlók egészségét is veszélyeztetik.

Édesapám nevében és fényképével most már körülbelül egy hónapja folyik egy intenzív reklámhadjárat: különböző termékeket igyekeznek eladni azt a látszatot keltve, mintha ezeket ő ajánlaná. Ezek mögött a bizonytalan eredetű és nyilván horribilis áru termékek mögött nem mi vagyunk, hanem pimaszul és becstelenül visszaélnek apám nevével

– írta a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben Lopes-Szabó Zsuzsa.

Hozzátette: ezek a hirdetések ellenőrizetlenül jelennek meg a közösségi médiában és a különböző fórumokon, majd rákattintva a hirdetésekre követhetetlen és lenyomozhatatlan weboldalakra, illetve webáruházakra visznek.

Hamis ajánlatok

A hamis posztok vagy hirdetések mögött gyanús, általában idegen nyelvű profilnév vagy weboldal cím van. A hirdetés kattintásvadász, azonnali gyógyulást ígérő „csodaszerek”, hihetetlennek tűnő hatással. Ezek a csalók a „gyógyítás”, „gyógyulás” szót használják, ez pedig a gyógynövények – és egyébként minden természetes gyógymód esetén – tilos!

A valóság

A Györgytea hivatalos weboldala a gyorgytea.hu, hivatalos webshopja a gyorgyteabolt.hu. Gyuri bácsi csak és kizárólag a hivatalos webáruházban kapható termékeket ajánlja. Szabó Gyuri bácsi nevével fémjelzett hivatalos oldalai a Facebookon, az Instagramon és saját YouTube csatornáján találhatók meg.

Sajnos teljesen tehetetlenek vagyunk. Számtalanszor próbálkoztunk utána menni a csalóknak, mindhiába. Se megtalálni, se feljelenteni nem lehet őket, mert a profilok és fake weboldalak mögött nincs semmilyen cég, kontaktadat vagy elérhetőség: megfoghatatlanok. A saját weboldalunkra ugyan kitettünk egy tájékoztatást, ennek ellenére a hadjárat folytatódik. Nagyon szomorú és egyben dühös vagyok

–  vallotta be Zsuzsa, aki az olvasók segítségét is kéri: ha ilyen hirdetést, tartalmat látnak, haladéktalanul jelentsék a megtévesztő tartalmat a közösségi oldalnak.

Kapcsolódó
Ezt a négy gyógynövényt ajánlja napégésre a bükki füvesember
Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember patikájában a nyári bőrvédelemre is van megoldás.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik