Életmód

19 vakvezető kutyakölyök cseperedik Diósgyőrben

Facebook/Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány
Facebook/Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány

Sikeres tenyész­programot dolgozott ki és működtet 4 éve a Miskolc diósgyőri városrészében működő Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány, ahol a kislabradorok tiszta vérvonalú vakvezető felmenőktől származnak – írta meg a Boon.

Jelenleg összesen 19 kölyök nevelkedik a kutyaiskolában.

Magyarországon több vakvezető kutyára lenne szükség, sokan várakoznak hű társra az alapítványnál. A várólista átlagosan 40-50 fős. Jelenleg tizenkét felnőtt kutya áll kiképzés alatt. Ha minden a tervek szerint halad, akkor 30 kölyök fog megszületni ebben az évben, amelyekből 2023-ban vakvezető kutya válhat.

Húsvétkor jött világra a 11. alom, és nemrégen elérkezett a hathetes apróságok névadója. Calgary anyakutya öt kölyöknek adott életet. A kutyaiskola közösségi oldalára sok névötletet küldtek be a követők. Ezek közül sorsolta ki Bóbita kutyus a legfiatalabb generáció neveit.

Kapcsolódó
Embert próbáló feladat és nagy boldogság a vakvezető kutya képzése
A kölyökképzés a képzőnek rengeteg mindent ad: tapasztalatot, élményeket és rengeteg örömöt.

A „Z-Zs” kezdőbetűs alom kölykeit így fogják hívni: Zseton, Zsálya, Zenit, Zengő és Zorka. A Zseton nevet az elsőszülött fekete kan kapta, aki kedves, bújós, imádja, amikor a pocakját simogatják. A bundája olyan selymes, hogy nehéz neki ellenállni. Egy sárga színű szuka született másodiknak. Érzékeny lelkű, barátságos és emberszerető. Úgy fogják hívni, hogy Zsálya.

A fekete kan harmadiknak született, ő a legnagyobb termetű. Ennek a kisfiúnak szép, ráncos a pofija. Erős a csontozata, és a szőre rövidebb, mint a testvéreinek. Az érdekesen csengő Zenit név lett az övé. A negyedik kiskutya az egyetlen sárga kan az alomban. Nagy termetű, határozott egyéniség, mindig tudja, mit akar. Ezentúl Zengőnek szólítják majd. Az ötödik egy sárga kislány. Nagyon vagány, emberbarát, puszis kiskutya. Finom szőre van. Illik hozzá a Zorka név.

Kapcsolódó
Kutyák, akik valósággal szerelmesek az emberbe
A golden retriever tízszeresen meghálálja a szeretetet és törődést.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik