Életmód

Óriáscsigákkal segítenek az éhínség felszámolásában

Pixabay
Pixabay
Az óriáscsiga ínyenc falatnak számít Nyugat-Afrikában.

Kenyai farmerek óriáscsigákat tenyésztenek élelmezési céllal – olvasható egy Facebook-bejegyzésben.

Kapcsolódó
Órákig lehet bámulni a világ legszebb csigáit
A festett csigák a legkülönbözőbb színváltozatokban előfordulnak a természetben.

Világszerte nagy gondot okoz a növekvő népesség megfelelő minőségű élelmiszerrel való ellátása. Az afrikai, fejlődő országokban különösen súlyos a helyzet a robbanásszerű népességnövekedés miatt. A helyi farmerek mindent megtesznek, hogy enyhítsék az éhínséget.

Pixabay

Az óriási szárazföldi csigák nem mindenkinek tetszenek, de Kenyában egyre nagyobb az érdeklődés a gazdák körében, hogy élelemforrásként neveljék fel őket. Szarvasmarha helyett tenyésztik a termetes puhatestűeket.

Az óriási afrikai szárazföldi csigák nyálkásak és hatalmasak, mégis, egészen mások, mint az Európában tenyésztett fajták. Ennek ellenére az afrikai szakemberek szerint hamarosan szerte a világon népszerű eledelt jelentenek majd.

facebook/DW Global Ideas

A szokatlan állatfarm kevésbé tőkeigényes mint egy hagyományos szarvasmarhatelep, ráadásul a korszerű gasztronómiában az afrikai csigák magas minőségű értéket képviselnek, jövedelmezőek. A csigák mellett a csúcsminőségű iszapot is felhasználják az arcszérumokban és a modern hidratáló krémekben.

Csupán zöldségekre, levelekre van szükségük, kis helyen elfrének, nem büdösek, nem hangosak és gyorsan szaporodnak. Az óriáscsigák tenyésztése akár nagyvárosi környezetben is ideális megoldást jelenthet a lakosság élelmezésére.

Kapcsolódó
Egy tengeri csigafaj úgy néz ki, mint egy világító birka
Ennél aranyosabb teremtményt ritkán látni.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik