Mozaik

Halak és csirkék segítik a növényeket az afrikai piramisokban

facebook / AGRI Piramyde
facebook / AGRI Piramyde
Afrikában csínján bánnak a vízzel.

Agri Pyramide néven különleges növénytermesztési móddal kísérleteznek Burkina Fasoban – olvasható egy Facebook bejegyzésben.

Kapcsolódó
Naponta 10 liter ivóvizet állít elő a levegőből egy diáklány
A találmány sok száz millió ember számára biztosíthat tiszta ivóvizet Afrikában.

Burkina Faso, Afrika más országaihoz hasonlóan évtizedek óta szenved a vízhiánytól. A túlélésben segítheti a lakosságot a Kévin Douamba által tervezett körkörös termesztési rendszer. Afrika egyik legszegényebb országában mostantól “három emeleten” termeszthetik az egészséges zöldségeket Hagyományos kertészet, akvakultúra, és egy baromfifarm különös házasságából született az ötletes megoldás a növénytermesztés gazdaságosabbá tételére.

facebook/ AGRI Pyramidee

Az elkészült prototípusban 600 növény cseperedik 200 hal és ugyanennyi szárnyas közreműködésével. A csirkék élnek legfölül, az ő hulladékaikból táplálkoznak az alattuk úszkáló halak. A piramis alján elhelyezett akváriumokba közvetelenül belehullanak a törmelékek, és a takarmánymaradványok. A tápanyagokban gazdag vizet csövekben keringetik, ebből táplálják a salátákat.

facebook / AGRI Pyramide

A különleges piramis a mostoha időjárási és talajviszonyoktól függetlenül működik, és mivel zárt a rendszer, kevés vizet használ. Ha minden a tervek szerint halad, a jövőben 200 hasonló piramis segítheti szerte az országban Burkina Faso lakosainak élelmiszer ellátását.

Kapcsolódó
Mesterséges esővel kísérleteznek Dubajban
Az Egyesült Arab Emírségekben drónokat használnak a mesterséges esőzések létrehozására.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik