Életmód

Világgyaloglók lettek a mezőkovácsházi ovisok

A sétán résztvevőknek járt egy müzli szelet, egy üdítő és egy kitűző a Világ Gyalogló Nap felirattal.

Idén 8. alkalommal, 2022. október 4-én szervezte meg a Mezőkovácsházi Négy Évszak Óvoda és Bölcsőde a World Walking Day-t – írta a város önkormányzata Facebook bejegyzésében.

Kapcsolódó
Gyöngyösi ovisok szüreteltek a Mátra egyetemi szőlőbirtokán
Játszva tanulhatták meg a kicsik a szüretelés fortélyait.

A Világ Gyalogló Napját 2000 óta több mint 70 országban rendezik meg októberben. A program célja minden országban a gyaloglás és a mozgás szeretetének népszerűsítése. A rendszeres séta alkalmas az egészség megtartására, közösen gyakorolva pedig remek időtöltés és szabadidős tevékenység.

A megtett eredmények az egész világból összeadódnak és kiadják azt az eredményt, hogy hányszor gyalogolták körbe a résztvevők a Földet.

facebook

Az idei évben a mezőkovácsházi apróságok a Parkerdő felé vették az irányt, útjuk a Marosháti túraútvonal egy részén haladt át, amely bekerült a Mezőkovácsházi Települési Értéktárba.

A közös gyalogláson 312 fő vett részt, akik összesen 1328,22 kilométert tettek meg. A legkisebbek (30 fő) 1,88 kilométert, a többi résztvevő (282 fő) 4,51 kilométert gyalogolt.

facebook / Mezőkovácsházi Négy Évszak Óvoda és Bölcsőde

Ebben az évben meghirdettek egy kiegészítő programot is, a 3GY – Gyűjts, Gyalogolj, Gyárts!  mottóval. Ennek alapján összegyűjtött természeti kincsek (faágak, színes levelek, dió, gesztenye) felhasználásával egy kreatív installáció készítésére vállalkoztak a mezőkovácsháziak. A látványos életkép a város belső címerét formázta.

A sikeres gyalogló nap megrendezését segítette az Ovimező Alapítvány, a zebrákon való biztonságos átjutást a Mezőkovácsházi Rendőrség és Polgárőrség dolgozói biztosították.

Kapcsolódó
Belecsaptak az óvodások a lecsóba
Sikeresen zárult a palántaprogram a legkisebb kertészek bevonásával.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik