Életmód

Szinte a fél ország utazik a hosszú hétvégén

Hajdúszoboszlói Polgármesteri Hivatal/Facebook
Hajdúszoboszlói Polgármesteri Hivatal/Facebook
Az idei őszi dátumokra szóló foglalások mennyisége a legmagasabb tavalyhoz és 2019-hez viszonyítva.

Máris nyakunkon a hosszú hétvége, ami kiemelkedő forgalmat hoz a szálláshelyeken; Eger, Gyula, Budapest, Hajdúszoboszló és Pécs vezetik jelenleg a legkeresettebb úti célok listáját a Szallas.hu adatai szerint, írta az MTI.

A legfrissebb elemzés szerint az őszi időszak sokkal erősebb, mint az előző években, de már most bíztatóak ez év végi adatok is, 5 százalékkal nőtt az ünnepi időszakra szóló foglalások száma 2019-hez képest.

Az idei őszi dátumokra szóló foglalások mennyisége a legmagasabb tavalyhoz és 2019-hez viszonyítva. Az eddig beérkező adatok szerint a tavalyinál 3,5 százalékkal, 2019-hez képest csaknem 40 százalékkal nőtt az őszi foglalások száma.

A legnagyobb belföldi turisztikai régiók közül Észak-Magyarország (26 százalék), Nyugat-Dunántúl (16 százalék) és a Balaton (14 százalék) részesülnek a legnagyobb arányban a foglalásokból. A települések népszerűségi rangsorát Eger, Gyula, Budapest, Hajdúszoboszló és Pécs vezeti. Ezeket követi Hévíz, Szeged, Siófok, Zalakaros és Sárvár.

– mondta el Kelemen Lili, a Szallas.hu sajtószóvivője.

Meghozta a foglalási kedvet, hogy rugalmasabbak a foglalási feltételek, hiszen a lemondási díj és előlegfizetés nélkül foglalható opciók anyagi biztonságot jelentenek a vendégeknek. Ugyanakkor az utolsó pillanatban indított foglalások aránya is nagyban hozzájárul az összképhez. Az elmúlt héten közel 28 százalékkal nőtt a foglalások darabszáma az őszi hosszú hétvégére.

Tavalyhoz mérten átlagosan 10 százalékkal drágább az őszi szállás, 2019-hez képest pedig 30 százalékhoz közelít a különbség. Így most ősszel átlagosan 11 158 forintba került egy éjszaka egy fő részére.

Eddig a hotelek kevesebb mint 1 százaléka jelezte, hogy végleges bezárást tervez vagy már be is zárt. A többség az energiaárak elszállásával indokolja döntését. A következő időszakra vonatkozó felmérésük szerint a megkérdezett 184 fürdő közül 87 százalék a folyamatos működés mellett döntött

– közölte a Szallas.hu.

Kapcsolódó
Íme a világ legszebb 10 faluja egy kutatás szerint
Az első 10 településből hat európai, a legkedveltebb a görögországi Santorini szigetén található.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik