Életmód

Bakonyalja szépségeire vadászik a gimnazista természetfotós

deák istván
deák istván
A naplemente és a napkelte fotózása a kedvence, ezek mindig különleges pillanatot jelentenek számára.

Deák István a kisbéri Táncsics Mihály Gimnázium végzős diákja, akit a világhálón egyre inkább a Bakonyalja természetfotósaként ismernek. Az érettségire készülő, továbbtanulását a Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karán tervező fiatalember fotóival szinte naponta kápráztatja el követőit a közösségi portálon, és egyre többször láthatjuk azokat hírportálokon, újságokban és televíziós csatornák időjárásjelentéseiben is.

A gimnazista fiú gyönyörű környezetben, a Bakonyalján, a Bakony és a Vértes határán fekvő faluban, Császáron lakik szüleivel. Fotói nagy részét itt készíti, másik kedvenc helye a Szigetköz, ahol szintén sok gyönyörű felvételt “lőtt”.

Középiskolai tanulmányaim kezdete óta foglalkozom szabadidőmben fotózással. Alig van olyan nap, amikor ne készítenék valamilyen természeti jelenségről felvételeket. Hétvégeken szinte egész nap a szabadban tartózkodom, ekkor készül a legtöbb fotóm. A tanítási órák után elsősorban lakóhelyemen, Császáron örökítem meg a természet szépségeit, a gyakori égi csodákat, légköroptikai jelenségeket. A naplemente és a napkelte fotózása a kedvencem, ezek mindig különleges pillanatot jelentenek számomra

– mondta a Sokszínű vidék érdeklődésére István.

A fiú mobiltelefonnal kezdett el fotózni, majd az idő múlásával egyre többen felfigyeltek munkáira, megfogalmazva a költői kérdést: ha telefonnal ilyen jó felvételek készít, mire lenne képes fényképezőgéppel?

Nem is kellett sokáig erre várnia. Első gépét nemes felajánlásból kapta Tálos László és Igmándi Balogh János fotóművészek jóvoltából. Tálos László császári fotóművész volt az, aki megmutatta neki a fényképezőgép használatát, hogy azzal indulhasson kedvenc időtöltésére a természetbe. 18. születésnapján aztán a családja ajándékozta meg Istvánt egy új géppel.

Büszke vagyok arra, hogy természetfotóim rendszeresen megjelennek több televíziós csatorna időjárásjelentéseiben illusztrációként, s hogy különböző hírportálokról is visszaköszönnek felvételeim

– említette a fiatalember, akinek tevékenységét először lakóhelye, Császár település önkormányzata ismerte el kitüntető oklevéllel.

Deák István fotóit több Komárom-Esztergom vármegyei és országos pályázaton díjazták. Örömére felmerült annak a lehetősége is, hogy érettségije után fotókiállítása nyílhatna a kisbéri Wass Albert Művelődési Házban.

Bakonyalja fotósának jelenleg a sikeres érettségi és a továbbtanulás a legfontosabb, de hobbija ebben az időszakban is a mindennapok „szoros tartozéka”. A fotózást véletlenül sem kívánja befejezni, diplomaszerzését követően fotós vállalkozás indítását tervezi.

Képgalériánkban pillantsunk be Deák István természetfotóiba

Galéria

A fiatalember a rendszeresen frissülő Deák István természetfotói Facebook oldalon teszi közzé gyönyörű felvételeit.

Kapcsolódó
Tenyerén hordja Lillafüredet a 18 éves fiú
Autodidakta módon tanulja a fotózást és a filmkészítést a tehetséges fiatalember.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik