Életmód

Megkezdődött a roham a pünkösdi szálláshelyekért

pixabay
pixabay
Egy friss felmérés szerint Gyula, Siófok és Eger vonzza a legtöbb vendéget.

A pünkösdi hosszú hétvégére 15 százalékkal nőttek az előfoglalások az előző évihez képest – közölte saját adatai alapján a Szallas.hu szerdán az MTI-vel.

A szállásfoglaló oldal legfrissebb felmérése szerint Gyula, Siófok és Eger vonzza a legtöbb vendéget, Budapest a hatodik helyen szerepel. A top tízes listára még Szeged, Pécs, Budapest, Hajdúszoboszló, Balatonfüred, Zalakaros és Nyíregyháza került fel. A vendégek közel harmada apartmanban, 26 százaléka vendégházban, 23 százaléka hotelben tölti pihenését. A vendégek 14 százaléka választott panziót és 6 százaléka egyéb szálláshelyet.

A háromnapos ünnepre a Szallas.hu által közvetített átlagos foglalási ár fejenként és éjszakánként 12 000 forint

– közölték.

A május elsejével záródó hosszú hétvégén a foglalások száma alig 10 százalékkal maradt el a szezont berobbantó, négynapos húsvéti hosszú hétvége számaitól

– írták.

A legnépszerűbb belföldi úti célok listáját akkor Budapest, Eger, Pécs vezette, a tízes listában Szeged, Gyula, Sopron, Balatonfüred, Hévíz, Siófok és Hajdúszoboszló is szerepelt.

Az átlagos foglalási ár fejenként és éjszakánként 11 570 forint volt. A vendégek 27 százaléka hotelben, 26 százaléka apartmanban, 24 százaléka vendégházban, 18 százaléka panzióban pihent, 5 százalék pedig egyéb szállástípust választott.

Kapcsolódó
A pünkösdi hétvégén újra kinyitnak a miskolci fürdők
A fürdőket, köztük a népszerű miskolctapolcai barlangfürdőt októberben az energiaválság, a magas gáz- és villamos áram árak, valamint a növekvő infláció miatt zárták be.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik