Életmód

Luxus barlangszállást varázsoltak a 16 méter hosszú demjéni borospincéből

La Cantina
La Cantina
Nehéz újat mutatni 2024-ben a magyarországi szálláspiacon a vendégeknek, de a demjéni La Cantina megálmodóinak úgy sikerült mindez, hogy még a saját elképzeléseiket is felülmúlták. Az olaszországi Matera óvárosának hangulatát kölcsönző, a kényelmet a luxussal ötvöző barlangszállás semmihez sem fogható élményt nyújt a pihenni vágyóknak jakuzzival, szaunával és egy privát pincével, tele minőségi olasz borokkal.

Hogyan lehetne egyedit alkotni, amilyen még nincsen, de vonzza az embert, hogy ő is részese lehessen? Erre a kérdésre kereste a választ Polczer Viktória, a La Cantina egyik tulajdonosa, amikor többedmagával belevágott élete egyik legnagyobb projektjébe: egy tufába vájt pincét alakítottak át barlangszállássá. Az eredmény magáért beszél: aki ide belép, annak garantáltan tátva marad a szája. De ne szaladjunk ennyire előre.

Az ötletgazdáknak az Olaszország dél-keleti részén található Materában tett látogatása adta az ihletet, ahol a házakat a hegyekbe vájták bele. Rengeteg praktikát, szemet gyönyörködtető megoldást láttak ott, amelyet dokumentáltak, és a demjéni pince átalakításánál hasznát is vették ezeknek a tapasztalatoknak.

A munkálatok során kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy a természet és az idő adta értékeket megőrizzék, és a tufa szépsége látható maradjon eredeti állapotában, emiatt például a pince elejét képező hatalmas kőfalat is megtartották. Voltak nehézségek, de a profi szakemberek nem ismerték a lehetetlent, így szűk egy év alatt elérték a kívánt eredményt, de talán még annál is többet. Így lett ez a különleges hely a kényelem és a luxus mámoros találkozása, ahogy a honlapon írt bemutatkozóban is fogalmaznak Viktóriáék.

La Cantina

A barlang a kész állapotában 140 négyzetméteres, és két hálószobát is kialakítottak benne, így négyen kényelmesen elférnek benne, családoknak és kisebb baráti társaságoknak is tökéletes választás lehet a pihenésre. Mindkét hálóhoz privát fürdőszoba is tartozik, mindkettőt a letisztultság és a modernitás jellemzi még úgy is, hogy csak annyit burkoltak az állagmegóvás érdekében, amennyi feltétlenül szükséges volt.

A szálláshely egyik extrája a sok közül, hogy eredeti funkciójának megfelelően egy borospincét is kialakítottak a pincében, ahol kizárólag finomabbnál finomabb, minőségi olasz borok és proseccók közül lehet válogatni. És ha még ez sem lenne elég, az egyik hálószobából egy üvegablakon keresztül rá is lehet látni a kivilágított borokra, ami már ötletként sem utolsó, de a megvalósítás magáért beszél. Alighanem keveseknek adatik meg, hogy ilyen környezetben ébredjenek, de lefekvéskor biztosan átfut az ember agyán, milyen érdekes, hogy a föld alatt fog aludni.

A wellness részlegben találunk egy jakuzzit és egy szaunát is, ami a kényelmi faktort növeli, ráadásul tényleg nagyon exkluzív környezetben, hiszen nem jellemző, hogy egy járatrendszerben kényeztethetjük a testünket.

La Cantina

A barlangszálláshoz tartozik még mindemellett egy elég tágas nappali, ami alkalmas nagyobb beszélgetésekre, társasjátékozásra, és egy minden igényt kielégítő konyha is, ahol kiszolgálhatjuk magunkat.

A csodahely kifejezést manapság sok szállásra ráaggatják, de itt tényleg nem barokkos túlzásról van szó, a magyarul pincét jelentő La Cantina ugyanis nemcsak a térségben, hanem országos szinten is kiemelkedik a mezőnyből. A vendégek érkezéstől a távozásig garantáltan exkluzív környezetben érzik majd magukat, a barlang által nyújtott életérzést pedig napok alatt sem lehet megunni.

Aki mégis aktívabb pihenésre vágyna, annak sem kell aggódnia, hiszen Demjén az elmúlt években dinamikusan fejlődött és népszerű fürdővárossá nőtte ki magát, ahol nyáron több strand közül is választhatunk. Emellett a környék természeti adottságai is kiemelkedőek, így túrázásra is lehetőség nyílik, de a híres remetelak is közvetlen közelségben található a szállástól.

Ha tehát valaki egy felejthetetlen kikapcsolódásra vágyik, akkor a La Cantinát bátran ajánljuk kortól, nemtől és évszaktól függően, mert itt biztosan mindenki megtalálja a számításait.

A szálláshelyről alábbi galériánkban még több fotót találsz.

Galéria
La Cantina

Szponzorált tartalom

A cikk a La Cantina támogatásával készült.

Olvasói sztorik