Kertünk-Portánk

Tündéri búvóhelyeket alkotott lányainak az ezermester anyuka

A kislányok zavartalanul és önfeledten játszhatnak saját csodálatos kis mesebirodalmukban.

A saját kis kuckójukban érzik a legjobban magukat a legkisebbek is. Tudja ezt jól Gángó Ildikó, aki meg is tett mindent, hogy az ő két kicsi lánya nem mindennapi kis birodalomban játszhasson, akár bent a szobájukban, akár odakint az udvar hátsó részében.

Az ötlet úgy született meg, hogy a kismama második gyermekét várta 2018-ban, és gondolta, a másfél éves “nagylánynak” hamarosan saját kis zug kell, ahová elvonulhat kedvére, külön aludhat, és nem zavarja majd meg a mindennapjaiban a csecsemő kistestvér.

Az interneten láttam egy hajópadlóból készült kis ágyat, ami nagyon megtetszett, onnan merítettem ihletet. A párom és az öcsém lambériából összeállították az elképzeléseim szerint ezt a kis ágykuckót, hisz pontos, precíz munkára volt szükség ahhoz, hogy aztán kényelmesen aludhasson benne Virág

– meséli lelkesen az anyuka.

Galéria
Fotó: Gángó Ildikó

Világítás azért van az ágyikóban, mert oda bújik be olvasni a kislány anyuval vagy apuval.

Amióta megvan a kuckó, a párom 11 éves nagylánya is elalszik egyedül odafent, azelőtt nálunk csak az apjával mert aludni, félt egyedül

– teszi hozzá Ildikó.

Fotó: Gángó Ildikó

A párnákat és a huzatokat bentre és kintre is nagy pocakkal varrta Ildikó éjszaka, mikor nem tudott már aludni.

A két öcsém igazi ezermester, talán miattuk van bennem is az késztetés és talán a tehetség az ilyen kreatív munkákra. De ha valamibe belekezdek, addig nem nyugszom, amíg nem végzek a munkámmal

– tudjuk meg az anyukától.

Virág és Réka nagyon szeretnek odakint játszani, ahogy minden kisgyerek, Udvarnokon pedig nem sok minden van a helyi játszótéren. Ezért is gondolta ki Ildikó, hogy a saját dolgát is megkönnyítve, és a gyerekeknek is kedvezve, létrehozza nekik ezt a csodás kis kerti birodalmat. Van itt kerti tavacska, traktor abroncsából készített fészekhinta, de akár egy kicsikre szabott, teljesen autentikus hintaágyban is ejtőzhet a kislány, ha kifárad a nagy játékban.

Fotó: Gángó Ildikó

A kertben álló, ötletesen barkácsolt kis ház teljes egészében a kreatív anyuka keze munkáját dicséri a padlótól a padlásig, vagyis a tetőig. Négy-öt nap alatt készült el, raklapokból, abroncsból, szurkos vászonból, linóleumból.

Fotó: Gángó Ildikó

Idén tavasszal gondoltam ki ezt a kis kerti kuckót, és gyorsan el is készítettem. Virág nagyon jó segéderőnek bizonyult. Hordta a kavicsot a kis sziklakertbe, szerelt, barkácsolt, nagyon élvezte. Így az ő munkája is benne van a kis mesebirodalmuk a létrehozásában. Náddal még beburkolom, és alul-felül leszigetelem linóleummal, hogy ne legyen huzatos, és esősebb, rosszabb időben is bekuckózhassanak ide játszani.

Galéria
Fotó: Gángó Ildikó

Virág nagyon büszke a kis birtokára, mindenkinek rögtön mutatja is, aki érkezik a családhoz. A kis Rékával együtt nagyon szeretnek kint lenni a kertben, és a kis kerti tavacskájuk, az abroncsból készült fészekhinta, a játékok és a virágok is, mind az örömüket szolgálják. Idővel készül nekik majd mászóka és néhány egyéb játék is tervben van.

Fotó: Gángó Ildikó

A kislányok jó eséllyel eltanulják anyukájuktól a barkácsolást, a varrást, és minden ilyen kreatív tevékenységet. A kertészkedés és a természet szeretete pedig észrevétlenül ivódik itt beléjük, miközben megélik az önfeledt gyerekkort a gondtalan játék által. Nekik ez a legfőbb feladatuk.

Kiemelt kép: Gángó Ildikó

Csodaszép játszóteret varázsolt unokájának a garabonci nagyapa
Minden gyerek ilyen mesevárról, saját játszó birodalomról álmodik.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik