Kertünk-Portánk

Páratlan építészeti remek és új szállásélmény a szőlőbirtok-lakosztály

Casa Ojalá
Casa Ojalá
Egy ház, egy szállás falak nélkül, ahol a természet ölében érezhetjük magunkat. A Casa Ojala butik- és luxuscélpontok számára készült, amelyek egyedi megoldást keresnek az utazási élményhez. A gyors összeszerelés és a gyakorlatilag nem létező alapterület lehetővé teszi a meglévő ingatlanok egyszerű bővítését vagy új fejlesztéseket bármilyen típusú területen: szőlőben vagy hegyekben, erdőben vagy tengerparton.

Valami készül, pontosabban egy szelete el is készült egy grandiózus tervnek. A helyszín Olaszország, ahol egy több ezer hektáros birtokon látható az első Casa Ojala, az új szállásélmény, ahol a technológiától mentesen merülhetünk el a természet szépségeiben, természetesen luxus körülmények között.

A közelmúltban az olaszországi Val d’Orciában található Rosewood Castiglion del Boscóban mutatták be a nagyközönségnek egy luxus szőlőültetvény-lakosztály projekt első egységét – olvasható  az Inhabitat oldalán.

A lakosztálynak 27 négyzetméterén a földhöz rögzítő szerkezeti pilléren kívül mindössze két mozdíthatatlan eleme van: a fürdőkád és a bioetanol kandalló.  Minden más metamorfózison mehet keresztül, hogy illeszkedjen a vendégek hangulatához, a hely sajátosságaihoz. A sínek és a csúszórendszerek lehetővé teszik a belső és külső válaszfalak eltűnését és újbóli megjelenését.

Teljesen nyitható és újrakonfigurálható

Körülbelül húsz lehetőség áll rendelkezésre a Casa Ojalá rugalmasságának növelésére, így teljesen személyre szabható. Minden egyes részlet kifejleszthető többé-kevésbé értékes anyagokkal anélkül, hogy a lényege megváltozna. A Casa Ojalá szinte eggyé válik a lakójával. A meglepetés és az egyszerűség, amellyel megváltozik, egy új és kézzelfogható élet egyedi élményét, egy új felfedezést teremt a statikus építészet világában. A korlátozott tér végtelen otthonná alakul, sőt akár az otthonunk is lehet. Kicsi, szétszedhető, szállítható és nem terjedelmes.

Két hálószobával, egy franciaággyal és egy egyszemélyes ággyal, egy fürdőszobával, egy terasszal, egy konyhasarokkal és egy nappalival rendelkezik, amelyek – valójában – folyamatosan átalakíthatók.  Egy tér, ahol lehet játszani, egy ház falak nélkül, amelyek meglepő módon jelölik a belső és a külső teret. A tér rugalmasságát kétféle anyag, a szövetből és fából készült tolófalak innovatív megoldása teszi lehetővé.

Természetesen a világ bármely pontján elhelyezhető

Casa Ojalá

Casa Ojalá

ib-studio

Egy  szállodakomplexum, ami beleolvad a környező természetbe

A 2025-re várhatóan több mint 1 milliárd dollár értékű fejlesztéssel, a fenntartható építészet irányelveit betartva egy teljes komplexum épül a toszkánai szőlőbirtokon.A környezetre összpontosító jellemzők közé tartozik többek között a körültekintő fakiválasztás, az  újrahasznosított műanyagból készült szövetek  és a helyi kézművesek által készített olasz kerámiadarabok.

Az üdülőhelyhez tartozik majd egy  biokert  is, több mint 180 növényfajjal, és az egész ingatlan műanyagmentes lesz. A jövőbeli tervek között szerepel a napelem és az esővíz-visszanyerő rendszer és a feketevíz-tisztító fejlett biológiai üzem létrehozása.

Beatrice Bonzanigo olasz építész, a Casa Ojalá elnöke így nyilatkozott:

Az általam kitalált Casa luxust a boldogság egyik formájának tartom a világ legjobb szállodáinak vendégei számára. A kézművesség egyfajta újjáélesztése, mint az evolúció gyökere. Korunk utazásának és életvitelének automatizmusán túl, a virtualitáson és a hipertechnológián alapul.

Ha elkészül, az üdülőhely 42 lakosztállyal, 11 villával, két étteremmel, gyógyfürdővel és főzőiskolával várja a vendégeket. Az összesen 5000 hektáros birtokon egy biopincészet és egy privát golfklub is helyet kap  majd.

ib-studio

Kapcsolódó
Mesés szálláshely lett a 18. században épült kápolnából Toszkánában
Az oltár és az eredeti freskók a helyükön maradtak.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik