Kertünk-Portánk

Többszörösére nőttek az ingatlanárak Bodrogkeresztúron

Wikimedia Commons
Wikimedia Commons
Nem jellemző, hogy a borsodi kisközségekben annyira meglódulnak az ingatlanárak, mint amennyire az most Bodrogkeresztúron történik, előfordul, hogy a miskolcihoz vagy a budapestihez hasonló áron kel el egy-egy ház.

A Tokaj melletti településen 60-70 házat értékesítettek már az ott lakók, ők pedig a közeli falvakban, városokban telepedtek le. Az ingatlanok iránti nagy érdeklődés oka az ott található csodarabbi, Reb Steiner Saje sírja, melyet előszeretettel keresnek fel a zarándokok – írja a HVG.

Kapcsolódó
Tényleg kidurrannóban az ingatlanlufi?
Az ingatlan keresési kedv esése különböző mértékben tapasztalható az országon belül.

Főként betelepülők vásárolják meg a házakat, melyeket leginkább kiadásra szánnak a zarándokoknak.

Mindössze 400 ház van a faluban, többnyire Kádár-kockák, állapotuk átlagos vagy valamivel átlag alatti. Átlagosan 630 ezer forint a házak négyzetméterára, de a nagyobb ingatlanok elérik a száz milliót is. Ezzel szemben a szomszédos Szegin egy átlagos ingatlan ára feleannyi, 15-18 millió között mozog.

A haszid zsidó közösség évek óta jár Reb Steiner Saje egykori lakhelyére. A rabbi nemcsak a zsidóság, hanem a keresztény lakosság körében is híres volt, gyakran messze földről is felkeresték tanácsért. A tetteit legendák őrzik. A sírjához zarándokolók szerencsét, üzleti sikereket és gyógyulást remélnek attól, hogy ott imádkoznak.

Kapcsolódó
Ha szerencséd van, 10 ezer forintért tiéd lehet ez a toszkánai villa
Medencével és bámulatos panorámával rendelkezik az ingatlan.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik