Kertünk-Portánk

Vízelvezető árokból építettek csodaszép kertet a Pilisben

Facebook / Egy Kertész Kertje Pilisszentkereszt
Facebook / Egy Kertész Kertje Pilisszentkereszt
A Kertész Kertje mindig zöldebb.

Szomoru Miklóst korábban már bemutattuk az oldalon, a Pilisszentkereszten élő kertész csodálatos angolkertjével évről évre megörvendezteti a kertbarátokat.

Az ismert szakember a közelmúltban beszédes fotókat osztott meg egy általa épített kertről. Szomoru Miklós legújabb alkotásának érdekessége, hogy negyven nap alatt szó szerint a “semmiből teremtette” a színpompás virágoskertet.

Miklós pompás kertjét bővíti, a kert mögötti területet még tavaly vásárolta. A közel nyolcezer négyzetméternyi résznek a kisebbik felét alakítgatja jelenleg. A fotón látható rész eredetileg egy régi vízelvezető árok volt a Pilis-tetőről, de megszűnt a funkciója, mert korábban betemették.

Facebook / Egy Kertész Kertje Pilisszentkereszt

Adta magát a gyönyörű, rézsűs árok, ez az eredeti nyomvonal. Első lépésben kitakarítottam, mert jócskán benőtte a bodza és a vadrózsa, valamint kőris magoncok is voltak benne. Meghagytam két mezei juhar és vadalma fát. A kövek többsége Dunabogdányból származik – szeretem, ha tájba illő a kert. Van egy kis tó patakkal, a víz körbefolyik, mintha természetesen alakult volna így. Most még látszik, hogy épített a kert, de remélem, 2-3 év múlva már természetesebb hatása lesz

-mesélte Szomoru Miklós a Sokszínű vidéknek.

Facebook / Egy Kertész Kertje Pilisszentkereszt

A kertészmérnök azt is elárulta, hogy a napokban befejezett újabb, ezer négyzetméteres csodakertet hozzácsatolta a nyilvánosság által már eddig is jól ismert, eredeti kertjéhez. Így már ezt a kertrészt is látogathatják a vendégek.

Pilisszentkereszten egyébként a távlati cél egy 9000 négyzetméteres növénybirodalom, ebből kétezer négyzetméter jelenleg már bejárható.

Kapcsolódó
Aranyat érnek a kendermagos tyúkok a zselici varázskertben
Talajelőkészítés és mélymulcsozás ökos módszerekkel.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik