Mozaik

Debreceni férfi söpörte az utcára a fecskefiókákat Túrkevén

A gyanúsított beismerte tettét.

Mint azt a napokban megírtuk, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálata egy lakossági bejelentés alapján értesült arról, hogy Túrkevén, a Petőfi téren összesen 12 példány molnárfecske fióka hever a fűben és a járdán.

Egy túrkevei kerékpáros vette észre 2019. június 29-én délután egy úton vergődő fecskefeiókát. Ahogy leszállt a bringáról, az út melletti füves területen további kis fiókákat talált, amelyek közül hat elpusztult.

A Mezőtúri Rendőrkapitányság a feljelentést követően természetkárosítás bűntett elkövetése miatt indított nyomozást az ügyben. A rendőrök adatokat gyűjtöttek és megállapították, hogy egy debreceni lakos megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével.

Az 56 éves férfit gyanúsítottként már kihallgatták. A férfi elmondta, hogy 2019. június 29-én délelőtt egy túrkevei társasháznál redőnyöket szerelt fel egy harmadik emeleti lakás ablakira, teraszajtójára. A redőnytokok felrakása miatt az ablakpárkány felső részén lévő fecskefészkeket levette, abból a molnárfecske fiókák kiestek, amelyeket lesöpört az erkélyről.

Az ügy vizsgálatát a rendőrség befejezte, a keletkezett iratokat az illetékes ügyészség részére a napokban megküldte, tájékoztatott a police.hu.

Kiemelt kép: Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság / Facebook

300 mesterséges fecskefészek díszít egy családi házat Tamásiban
A műfészkek közül idén kétszázat el is foglaltak a madarak.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik