Mozaik

Hatalmas szeméthalom várja a Tisza áradását Kárpátalján

Kárpátalján gigantikus méretű, műanyagokat tartalmazó szeméthegy tornyosul, ami körülbelül 300 méter hosszan és több emeletnyi magasan terül el.

Megdöbbentő méretű szeméthalom tornyosul a Tiszán a kárpátaljai Rahónál. A 300 méter hosszú és több emeletnyi magas műanyagpalack hegy szinte csak arra vár, hogy a Tisza megáradjon, és elinduljon, írja a Háromhatár.

A КОЛЬОРОВІ БАКИ Facebook csoportban Viktor Buchynskyy osztott meg több fotót és két videót arról, hogy a Szatmár-Beregben már jól ismert PET Kupa önkénteseivel felmentek a Tisza felső szakaszára, és ott megdöbbentő látványban volt részük.

A folyótól 20 méterre egy hatalmas műanyag szeméthegy tornyosult, ami körülbelül 300 méter hosszan és több emeletnyi magasan terült el. Az általa megosztott videóban jól látszik, hogy a szeméthalom mellett eltörpül a teherautó!

A Facebook csoportban Viktor azt is leírta, hogy az említett helyen töltött 20 perce alatt három teherautónyi szemetet vittek az illegális lerakóhelyre.

2019-ben is hihetetlen mennyiségű szemét érkezett a Tiszán  egészen Kisköréig, ki tudja ezek után, mit hoz felénk idén a víz.

Kárpátalján egyébként található szelektív hulladékfeldolgozó központ, amely megoldás lehet a problémára. Ez tavaly szeptemberben nyitotta meg kapuit, ahol Beregszász és járása lakossága leadhatja a szelektált újrahasznosítható anyagokat: kartonpapírt, műanyagot, üveget.

Kiemelt kép: Facebook/ КОЛЬОРОВІ БАКИ

Olvasói sztorik