Mozaik

Veszélyeztetett gorillákról tervez játékfilmet Leonardo DiCaprio

A filmcsillag régóta foglalkozik a Kongói Demokratikus Köztársaságban található Virunga Nemzeti Park támogatásával.

Leonardo DiCaprio amerikai filmcsillag produkciós cégével a Netflix számára játékfilmre adaptálja a Virunga című dokumentumfilmet – értesült a deadline.com filmes portál. A forgatókönyvet az Oscar-díjas Barry Jenkins (Holdfény) írja.

Az Oscar-jelölt Virungát 2014-ben mutatta be a Netflix, producerei között DiCaprio is szerepelt. A dokumentumfilm rendezője és forgatókönyvírója, Orlando von Einsiedel végzi a játékfilm executive produceri munkáit.

A film vadőrök életét mutatja be, akik Afrika legértékesebb nemzeti parkjának és veszélyeztetett gorilláinak megmentéséért kockáztatják életüket.

Leonardo DiCaprio 5 millió dollárt adományozott az Amazonas megmentésére
Elmondja azt is, hogy mivel támogathatjuk a környezetvédelem jó ügyeit.

Leonardo DiCaprio régóta foglalkozik a Kongói Demokratikus Köztársaságban található Virunga Nemzeti Park támogatásával, tavasszal kétmillió dollárt segített összegyűjteni a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került nemzeti park megmentésére létrehozott alap elindításához.

Barry Jenkins, aki a Ha a Beale utca mesélni tudna című 2018-as filmjével szintén számos díjat zsebelt be, most Alvin Aileyről, a 20. század egyik legnagyobb hatású koreográfusáról készít életrajzi filmet. (MTI)

Kiemelt kép: Getty Images

Környezetvédelmi világszervezetet indít Leonardo DiCaprio
Az ökoszisztémák és a természet védelmén dolgozik majd világszerte.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik