Mozaik

777 bakancslistás hely Magyarországon

Hol érdemes naplementét nézni, lábat áztatni, pipacsmezőben sétálni? Merre induljunk, ha medvét etetni vagy éppen tehenek között golfozni támadna kedvünk? Barlangban aludni, baltát hajigálni, bájitalt keverni. A könyvben mindenre választ kaphatunk.

2020. július 20-án jelenik meg a Bakancslista – Magyarország, az első kifejezetten élményközpontú hazai útikönyv. A gyönyörűen illusztrált, ismeretekben és praktikus információkban gazdag kötet páratlan ötletekkel szolgál, ha csak egy rövid kiruccanásra, hétvégi kirándulásra vagy akár hosszabb országnézésre vágynánk – családdal, barátokkal vagy a párunkkal, nyugalmas feltöltődésre vagy épp aktív pihenésre áhítozva.

Magyarország öt páratlan természeti csodája az egerszalóki sódombtól a Fátyol-vízesésig
Válogatásunkban hazánk természeti szépségeiből mutatunk be néhányat.

Kocsis Noémi 777 izgalmas hazai úticélt bemutató könyve a szokásos, tájegységenkénti tagolás helyett különböző élménytípusokat kínál. Ad ötletet elvonulásra, vérpezsdítő szórakozásra, kulturális programokra, gasztronómiai élvezetekre, de az is megtalálhatja a számítását a 360 oldalas kötetet lapozgatva, aki történelmi nevezetességeket, változatos túraútvonalakat keres.

Hol érdemes naplementét nézni, lábat áztatni, pipacsmezőben sétálni? Merre induljunk, ha medvét etetni vagy éppen tehenek között golfozni támadna kedvünk? Barlangban aludni, baltát hajigálni, bájitalt keverni… Kocsis Noémi kifogyhatatlan az ötletekből, egyúttal segít friss szemmel nézni saját környezetünkre, rámutatva, hogy adott esetben a Duna-parton villamosozni vagy egy jót lángosozni is hatalmas kaland!

A könyv borítója

Lehet ezt a könyvet egyfajta országregényként olvasni, hiszen tele vagyunk legendákkal, történetekkel, hősökkel. Lehet leltár, hogy rácsodálkozzunk saját gazdagságunkra. Ám a leghasznosabb talán akkor lesz, ha ötleteket merítünk belőle, majd némi elemózsiával a tarisznyánkban és nagy adag kíváncsisággal a lelkünkben nekiindulunk Magyarországnak

– írja könyve előszavában a szerző.

A könyvet lapozgatva rájövünk, hogy a belföldi nevezetességek éppúgy lenyűgözőek és hívogatóak, mint a külföldi utak. Az úti célok összeállításánál az újságíró szerző igyekezett a különböző tájegységekre egyenlő hangsúlyt fektetni, és felhívni a figyelmet hazánk kevésbé ismert látnivalóira éppúgy, mint a közismert nevezetességek rejtett titkaira.

A könnyebb használhatóság kedvéért a tárgymutató segítségével hamar megtalálhatjuk és egy csokorba gyűjthetjük az egymáshoz közeli látványosságokat, így alaposan feltérképezhetjük az általunk kiválasztott helyszínt és környékét.

Kocsis Noémi újságíró, író, újság-, tévé- és rádiószerkesztő. 1970-ben született Székesfehérváron. Közel 10 000 cikke, riportja jelent meg a legkülönbözőbb témakörökben, s regényt is publikált már.

A könyv szerzje, Kocsis Noémi. Fotó: Molnár Arthúr

Az átlag szülőkhöz hasonlóan talán én is kicsit túltolom az elindulást, mindig utánanézek a helyszínnek, a nyitva tartásnak, sokszor oda is telefonálok: tényleg nyitva az étterem? Tényleg látogatható a kincstár? Kevés kellemetlenebb van, mint amikor megérkezel valahová és az eléd táruló látvány köszönőviszonyban sincs az olvasottakkal – és látod a családtagok lógó orrát, csalódott arcát. Három gyerkőcöm van, a kamaszok eltérő neműek, a kistesó sokkal fiatalabb – amit az egyik élvez egy úticélban, azon a másik ásítozik, vagy fordítva. Igyekeztem tehát úgy összeszedni a kötet anyagát, hogy legyenek benne célok a babával útra kelőknek, a kisiskolások szüleinek, de akár a gyermektelen pároknak is. Vannak benne kalandok kispénzű országjáróknak és ügyesen beosztóknak egyaránt – hiszen az élmény, tudjuk, igen sokszor egyáltalán nem a vastag pénztárca függvénye. Ezért például feltüntettük a címszavak alatt az ajánlott életkort és azt is, hogy nagyjából mennyiből valósítható meg az adott kaland. Hiszen szülőként és kalandorként ezek nekem is fontosak

– mondta könyve megjelenése kapcsán a szerző.

Kiemelt képünkön hollókői utcarészlet. Fotó: Szinok Gábor

Bakancslistás gyönyörűségek a Velencei-lagúnában
Olaszország minden évszakban elvarázsol színeivel, ízeivel, hangulatával.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik