Mozaik

Egy tonnánál több mobilt gyűjtöttek össze az országban

YouTube
YouTube
Az ilyen kampányok segítik elő, hogy tudatosabban éljenek, vásároljanak az emberek.

Harmadik évét zárta a “Passzold vissza Tesó!” elnevezésű,használt mobiltelefon visszagyűjtő kampány, amelyet a Jane Goodall Intézet,a KÖVET Egyesület közösen hirdetett meg 2020-ban, írta az Országos Sajtószolgálathoz (OS) eljuttatott közleményében a Jane Goodall Intézet Természet- és Környezetvédelmi Egyesület.

A “Passzold vissza Tesó!”2020-as kampány eredménye: 49 helyszín, 1184 kg mobil.

A 2020-as vírushelyzet ellenére jó hír, hogy a gyűjtőpontok és a szervezetek egyre aktívabbak,egyre többen kapcsolódnak be a mobiltelefon visszagyűjtésbe. A helyzet adta lehetőségekhez mérten a visszagyűjtést a szervezők 2021-ben is folytatják, így továbbra is bárki csatlakozhat országszerte a kampányhoz.

Kapcsolódó
Mobiltelefonnal segíthetjük Afrika élővilágának túlélését
"Mobiltelefonnal a csimpánzokért és gorillákért" kampányt indított három magyarországi szervezet.

Az együttműködő szervezetek célja a kampánnyal, hogy minél több használt készüléket vegyenek át adományként, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot, és segítve ezáltal a kongói gorillák élőhelyének megmentését és a helyi közösségek életét. Ehhez csatlakozott 49 vállalat és intézmény, mozgósítva ezzel több ezer dolgozót, munkatársat és tanulót.

Minden egyes cselekedet számít. Minden nap, minden ember tehet a változásért! (Dr. Jane Goodall)

A kisméretű elektronikai eszközöket a legnehezebb visszagyűjteni, de pont ezért mindent meg kell tenni és felhívni a társadalom, a lakosság figyelmét a problémára és a megoldására.

Az ilyen kampányok segítik elő, hogy tudatosabban éljenek, vásároljanak az emberek. Emellett az ENSZ 17 fenntarthatósági céljai közül legalább négynek az elérését is elősegíti a kampány.

A szervezők örömmel látták,hogy vannak visszatérők,és sok helyszín csatlakozott újonnan.

Kapcsolódó
5 millió fa elültetésére készül Jane Goodall
A magyarországi Jane Goodall Intézet is csatlakozik az akcióhoz.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik