Mozaik

Elkápráztatta a világot a hortobágyi vadlovakról szóló természetfilm

mti/Czeglédi Zsolt
mti/Czeglédi Zsolt
A Vadlovak-Hortobágyi mese című film október 21-től országszerte látható lesz a mozikban.

Megnyerte a legnagyobb és legrangosabb németországi természetfilm fesztivál, a Green Screen Internationales Naturfilmfestival Eckernförde fődíját a “Vadlovak – Hortobágyi mese” című dokumentumfilm, melynek rendezője Török Zoltán, aki csapatával éppen tíz éve készítette el és mutatta be a “Vad Magyarország” című filmet.

Kapcsolódó
Így készül egy csodálatos film a hortobágyi vadlovakról
Van közöttük barátság, utálat, bosszú, törődés, hűség, szerelem és féltékenység.

A fesztiválon a világ minden tájáról érkeztek versenyfilmek, ezek közül kapta meg a legrangosabb elismerést, a fődíjat a hortobágyi vadlovakról szóló alkotás.

A film három évig készült a legfejlettebb technikákat felhasználva, bámulatos látványvilággal bemutatva a vadlovak és a hortobágyi puszta izgalmas világát, úgy ahogyan azt még biztosan nem láttuk.

Vadlovak – Hortobágyi mese

A lélegzetelállítóan szép Hortobágy védett területén, Pentezugban található a világ egyik legnagyobb vadló ménese. Az őshazájukban, Mongóliában a kihalás szélére került állatok fennmaradásában fontos szerepet játszik Magyarország, ahol a vadlovak háborítatlanul élhetnek a pusztán.

Ide születik meg Cseppke, a vadlócsikó, aki hamarosan már szülei vezetésével vándorol a hatalmas mocsarakkal és kis ligeterdőkkel megtört végtelen rónaságban, ahol rókákkal, sasokkal és sok más állattal élnek együtt. A körülöttük lévő lenyűgöző világ viszont távolról sem veszélytelen: a vadlovak élete folyamatos küzdelem egymással és a természeti elemekkel.

Fantasztikusan büszke vagyok a csapatra, akikkel ezt a filmet együtt készíthettem! Köszönet a Green Screen Internationales Naturfilmfestival Eckernförde zsűrijének és mindenkinek, aki hitt abban, hogy a hortobágyi pusztáról és a vadlovakról is lehet és érdemes mozifilmet csinálni

– írta Facebook posztjában Török Zoltán rendező.

A film október 21-től országszerte látható lesz a mozikban.

Kapcsolódó
Jól érzik magukat a vadlovak a zimankós Hortobágyon
A róluk szóló természetfilmet Hortobágyi mese címmel 2020-ban mutatják be.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik