Mozaik

Eltűnt Tószegen a kézből etetett gólya

facebook/Tószegi Tiszavirág Horgász Egyesület / Csónakázó-tó/RÁCZ JÁNOS
facebook/Tószegi Tiszavirág Horgász Egyesület / Csónakázó-tó/RÁCZ JÁNOS
Mindenki bízik benne, hogy nem esett baja és épségben visszatér a faluba.

Az idehaza telelő gólyák regisztrálása, telelésükhöz való segítségnyújtás, szükség esetén mentésük céljával alakult meg évekkel ezelőtt a Facebookon a Telelő gólyák – Gólyateleltetés oldal, melynek szerkesztői rendszeresen adnak hírt a hűvös napokon látott és többnyire összefogással segített gólyákról.

Kapcsolódó
Turisztikai látványosság lett Lukrécia, a Görbeházán telelő gólya
Megszokta az emberek közelségét, óramű pontossággal érkezik az etetés helyszínére.

A napokban bejelentést kaptank, hogy a Szolnok melletti Tószegen gyakran látni egy kifejezetten szelíd fehér gólyát, a madarat a horgászok sokszor kézből etetik a helyi halastó környékén.

Valószínűleg ember(ek) nevelte/nevelték fel, és elképzelhető, hogy nem először telel itt. Rutinosan fogadja el az élelmet a horgászoktól, akiket köszönet illet az etetésért. Ha valakinek még több információja van róla, kérjük, írja meg nekünk

– tájékoztatták oldalukon a gólyabarátokat.

Felhívásukkal szinte azonos időpontban a TV2 számolt be arról, hogy az egész falu aggódik a Misi névre keresztelt gólyáért, mert napok óta nem látták.

A Szolnok közeli Tószegen már mindenki ismerte és szerette, miután valamiért nem repült el társaival. Misi mindig a csónakázó tónál sétált, a horgászok etették, már tudták, mi a kedvenc eledele. Csakhogy az elmúlt napokban senki nem látta a szelíd gólyát

– hangzott el a riportban.

A tószegiek és minden gólyabarát számára maradt a remény: bíznak benne, hogy nem esett baja és épségben visszatér hozzájuk.

Kapcsolódó
Önkéntesek és halászok etetik Kázmért, a Pákozdon telelő gólyát
A madarat a sukorói Vadmadárkórház fehér jelölőgyűrűjéről lehet felismerni.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik