Mozaik

Különleges anyag segítségével újult meg a nógrádszakáli templom

Magyar Építők
Magyar Építők
A legmodernebb megoldásokkal, egy magyar fejlesztésű anyag segítségével újult meg Nógrád megye impozáns temploma.

Nógrád megyében mintegy 700 millió forintból 51 templom újul meg. A program keretében végezte el a nógrádszakáli katolikus templom felújítását a DOR-PET ÉPKER Bt. – írta meg a Magyar Építők szakmai portál.

A projektből a templom első körben 30 majd 80 millió forintos támogatást kapott.

Magyar Építők

A kivitelezést egy magyar cég fejlesztése, a Cemix Hungary különleges terméke segítette, ami egyetlen munkafolyamattal váltja ki a glettelést, a műanyag szálazást, majd újabb glettelést, így komoly megtakarítást hoz a költségekben és a munkában is.

Magyar Építők

A kivitelezés végző cég vezetője a szaklapnak elmondta, hogy a régi templomok és egyéb műemlékek falfestésére alapesetben három réteget kénytelenek felvinni: glettelést, műanyag szálazást, majd újabb glettelést.

Ezzel szemben az új fejlesztésű anyagnak olyan tapadószilárdság van, hogy egy rétegben ellátja azt a funkciót, amit eddig háromban tudtak csak megoldani a kivitelezők.

Magyar Építők

A templom falai felvizesedtek, a vakolat lepörgött, az épület lábazati vakolatát teljes egészében lecserélték és a homlokzaton a meglazult részeknél végeztek homlokzatcserét. A templom felújítása során a teljes tetőhéjazat, illetve bádogrendszer cseréje is megtörtént, a fedélszék megerősítésével, stabilizálásával.

A munkálatokat tavaly áprilisban kezdték és 2021 végén fejezték be.

Kapcsolódó
5 csodás, képeslapra kívánkozó kápolna a Balaton partján
Ha a Balatonnál járunk, a fürdésen kívül számtalan látnivaló is akad, például kedves kis templomok elszórva körben a parton.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik