Mozaik

Elárverezik Salgótarján ikonikus szállodáját

fortepan/balázs lajos
fortepan/balázs lajos
Árverésen lehet licitálni az épületre, de eddig nem akadt jelentkező.

Kereken egy hét van hátra a novemberben kezdődött online árverésből, de egyelőre még egy licit sem érkezett a Karancs Szállóra. Salgótarján szebb napokat is megélt, ikonikus épületét a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) internetes felületén kínálják eladásra, írta a Nool.hu.

Kapcsolódó
350 millió forintért eladó Salgótarján egyik szimbóluma
Piacra dobták a magánkézben lévő Karancs Szállót.

A szálloda 1964-ben nyílt meg, és hosszú éveken át a külföldiek, politikusok és magyar turisták körében is kedvelt szálláshely volt. A hotel 2001 óta üresen áll. Néhány évvel később magánkézbe került, de a befektető elállt a fejlesztéstől. A gazdasági válság “elfújta” a szellemhotellé vált épület korszerűsítési szándékát, a tervezett, mintegy 1.6 milliárd forintos fejlesztés pénzügyi okokból nem jöhetett létre.

A hotelt 2016-ban hirdették meg eladásra, azóta nem akadt rá vevő, s úgy tűnik, most sem kapkodnak érte.

November 25-én kezdődött és január 24-én 18 órakor zárul a licit a Karancs Szálló épületére. A 3224 négyzetméter alapterületű, 84 szobás szállodaépületben irodák, társalgók és egyéb helyiségek is találhatók. Az épület rossz állapotban van, teljes felújításra szorul

– írja az MBVK online felületén bárki számára elérhető árverési adatokra hivatkozva a portál.

A Karancs Szálló kikiáltási ára 212 millió forint, ám fele ennyiért, azaz 106 millió forintos minimum áron már lehet rá licitálni. Ha esetleg több érdeklődő is akadna, akkor 2 millió 120 ezer forintos licitlépcsővel ígérhetnek egymásra a vevőjelöltek.

Kapcsolódó
Ledózerolják Békéscsaba legendás szállodáját
51 éve épült, 25 esztendőn keresztül szolgálta a vendégeket, 26 éve üresen áll.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik