Mozaik

Székesfehérváron adták át az ország legújabb sí tanpályáját

aktív magyarország
aktív magyarország
Ha van hó, ha nincs, lehet siklani.

Az Országos Sítanpálya-építési Programnak köszönhetően Székesfehérváron új síoktató központ épült. A felvonóval rendelkező tanpálya három fiatal síoktató vállalkozásában jött létre az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda támogatásával. Az ApexSport Klub várhatóan szeptembertől áprilisig üzemelteti majd a pályát, de a látogatók a nyári hónapokra sem maradnak programok nélkül, áll az Aktív Magyarország közleményében.

Kapcsolódó
Európai színvonalú madármentő központ épült Székesfehérváron
A komplexum közép-európai szinten is egyedülálló.

Az Aktív Települések Program két nagy újítása volt tavaly, hogy műanyag sítanpályák és műjégpályák létesülnek olyan helyszíneken, amiknek a 30 kilométeres körzetében nem működnek ilyen pályák. A Síoktatók Magyarországi Szövetségének (SMSZ) szempontjai alapján a tavaly támogatott 3 sítanpálya közül a miskolci után a székesfehérvári is megkezdte a működését.

A napokban átadott 85 méter hosszú létesítmény teteje 7 méterre van a talajszinttől, a tolókaros felvonó hossza pedig közel 100 méter.

aktív magyarország

A téli időszakban keveset mozgunk, de a síelés azon túlmenően, hogy egy remek mozgásforma, kiválóan fejleszti az egyensúly érzéket, a motorikus képességeket és az állóképességet is, mindezt játékos formában

– mondta Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

A sítanpályát borító speciális műanyag felület kiválóan alkalmas arra, hogy a símozgás alapjait biztonságos körülmények között, szakmailag magasan képzett oktatók segítségével sajátítsák el a tanulók. A síelést már 3-4 éves kortól érdemes lehet elkezdeni, attól függően, hogy csoportos vagy egyéni óráról van szó, felső korhatár pedig nincs. A pálya kialakítását úgy tervezték, hogy a már szezonok óta síelő tanulók is megtalálják a kihívást.

Aki kezdőként szeptember-október környékén iratkozik be a tanfolyamokra, az a téli szezon kezdetére már elsajátíthatja a biztonságos fékezést és az első irányváltásokat, így a családok már közösen élvezhetik a havas lejtőket a hazai síterepeken vagy a szomszédos országokban.

aktív magyarország

Az ApexSport Klub vezetői elkötelezettek az életkornak megfelelő, élménycentrikus oktatás mellett, az órák során különböző eszközöket használnak, változatos formában. Sífelszereléseket a klub biztosítja, a vendégeknek csak az időjárásnak megfelelő öltözékről kell gondoskodniuk.

Az üzemeltető szeretné, ha a síoktatás mellett valódi közösség alakulna a vendégekből, akik szívesen maradnak az órák után is, és vesznek részt hétvégi családi programokon, illetve a későbbiekben akár csoportos utazásokon.

Éppen ezért a nyári szünetben napközis sporttáborokat szerveznek majd a gyerekek részére, illetve terveik között szerepel olyan síelést kiegészítő sportok oktatása is, mint a görkorcsolya és a kerékpározás. A felnőtteket pedig naplementés szabadtéri jóga órákra várják majd a város határában lévő pályán

– áll a közleményben.

Kapcsolódó
80 éve csobog Székesfehérváron a savanyú csodavíz
Fürdéshez nem lett elég, így évtizedek óta issza a lakosság a mélyről feltörő vizet.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik